A The War Z-nek nagyon kemény karácsonya volt: a program premierje a játékosok haragját vonta maga után, mert a steames adatlapon nem azok a funkciók szerepeltek, amik a megvásárolható klienst valóban jellemezték -- ennek eredményeként a Steam törölte a játékot a megvásárolható címek listájáról. Később plágiumgyanúba keveredtek a zombikról készített művészi munkák, végül pedig a szabadalmi ügynökség nem regisztrálta a játék címét, mivel az nagyon hasonlít a World War Z regény címére, szóval még az is megeshet, hogy más néven indulhat újra a túlélő MMOG.

Hogyan lehet ezt fokozni? Hát persze, hogy sorozatos DDOS-támadásokkal! Az egyelőre bétába visszaesett játékot hackerek tucatjai tették elérhetetlenné egy rövid ideig, és bár már üzemel, lassulásokra, lagolásra, és hirtelen kapcsolatmegszakadásra lehet számítani.

Időközben a The War Z producere és kommunikációs igazgatója, Szergej Titov egy bocsánatkérő nyílt levelet juttatott el a VG247-nek, melyben hosszasan taglalja, hogy a botrányok sora tulajdonképpen önnön nagyképűségének eredménye. Jó ideje nem voltak őszinték a fejlesztés menetét illetően, a rajongókkal való kapcsolattartást is elhanyagolták, és csak arra figyeltek, hogy minél több pénzt összeharácsoljanak a játékkal. Titov sajnálja, ami történt és ígéri, hogy mindent rendbe hoz a csapattal -- bízzunk benne, hogy így lesz, mert már vészesen közeleg a DayZ megjelenése...