A Half-Life modok töretlen népszerűségnek örvendenek a mai napig. Nemrég a kiszivárgott Episode 3 történetét feldolgozó alkotások kerültek reflektorfénybe, most pedig befutott egy újabb érdekes projekt, ami ezúttal nem a lehetséges folytatást járja körbe, hanem azt, hogy mi minden lehetett volna még a Valve legendás FPS-ében.

A Dark Interval mod készítői összegyűjtötték a Half-Life 2 különböző verzióiról az évek során kiszivárgó információkat, és az eredeti programból kimaradt részeket gyúrták össze egy önálló játékká. A végeredmény egy 11 pályás mod, melyben helyet kapott többek között egy átalakított prológus, illetve egy Manhack Arcade elnevezésű játékterem is, ahol City 17 békés polgárai vadászhatnak le szökevényeket robotok segítségével. De a készítők nem álltak meg itt, az eredeti játékból kimaradt részeken túl a saját ötleteiket is beledolgozták a Dark Intervalba.

Jó hír, hogy a mod futtatásához az alapjátékra sincs szükség, mindössze a Source SDK Base 2013 Singleplayert kell letöltenünk a Steamről, hogy működésre bírjuk.

half-life-2-dark-interval.jpg