• Új hangokat kaptak a Vance család tagjai
  • Alyx azért, mert fiatalabb lesz
  • Eli azért, mert a hangját adó színész elhunyt
  • De néhány régi hang is visszatér

A jövőre érkező, kifejezetten VR-játéknak szánt Half-Life: Alyx-ban kivételesen nem Dr. Gordon Freeman, hanem a második rész óta a társaként tevékenykedő Alyx Vance lesz a főszereplő, ahogy azt a játék címe is mutatja. Ám a trailer alatt a rajongóknak feltűnt, hogy az ifjú hölgynek a hangja nem ugyanaz, mint korábban volt.

A PC Gamernek adott interjújában Greg Coomers dizájner elárulta, hogy Alyx hangja valóban megváltozott. Korábban Merle Dandridge szólaltatta meg a karaktert, az új részben viszont a marveles Runaways-ben szereplő Ozioma Akagha kölcsönzi a hangját, akit korábban már halllhattunk a Mirror’s Edge: Catalystben és a Wolfenstein 2: The New Colossusban is.

A cserére az okuk nem meglepő: mivel az új játék egy évtizeddel a Half-Life 2 előtt játszódik, a Valve úgy érezte, ezt Alyx hangján is éreztetni kell, ezért döntöttek a csere mellett. De nemcsak ő szólal meg új hangon, hanem Eli Vance is, akinek eredeti hangja, Robert Guillaume 2017-ben elhunyt.

Coomers ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a legjobban azt sajnálják a csapatnál a hosszúra nyúlt várakozással kapcsolatban, hogy elvesztettek olyan remek embereket, mint Guillaume vagy a Dr. Breent megszólaltató Robert Culp, aki 2010-ben halt meg. Eli Vance a Half-Life: Alyxben James Moses Black hangján szólal majd meg, akit legutóbb a 24: Újratöltve és a Logan – Farkasban is láthattunk.

Szerencsére azért nem cseréltek le minden hangot, így G-Mant azonnal felismerhetjük, hiszen újfent Mike Shapiro adja a hangját a rejtélyes, aktatáskás figurának, és Tony Todd is visszatér a Vortigauntok szerepébe. A Combine Overwatch adását pedig a GlaDOS-t is megszólaltató Ellen McLain hangján hallgathatjuk, akárcsak a korábbi Half-Life epizódokban.

Végezetül Coomers még elmondta, hogy kifejezetten üdítő volt olyan főszereplővel dolgozni egy Half-Life-játékon, aki beszél – ellenben Freemannel –, ami új narratív lehetőségeket nyitott meg előttük.

half-life-alyx-02.jpg