• Azt pletykálták, hogy a Halo 6-ban loot box rendszert terveztek
  • De a Star Wars Battlefront 2 miatt a Microsoft meggondolta magát
  • A sorozat direktora szerint ez az egész baromság

Bár hivatalos bejelentés még nem történt, az biztos, hogy a 343 Industries dolgozik egy játékon, ami feltehetően a Halo 6. Már csak azért is valószínű, mert maguk a fejlesztők mondták el, hogy tudják, mit akarnak elérni az univerzumban az elkövetkezendő 10 évben. A játékról ráadásul rengeteg pletyka tűnt már fel, legutóbb például az, hogy ez is a loot box rendszerrel jött volna ki, de a Star Wars Battlefront 2 körüli botrány miatt a Microsoft visszakozott.

A Halo-sorozat direktora, Frank O’Connor szerint ez nem igaz, sőt egyenesen baromság. Eleve a Microsoft dizájn szinten nem szól bele a fejlesztésbe, az csak és kizárólag a 343 Industriesen múlik, mi kerül bele a programba, a Halo 5: Guardiansszal viszont már bizonyították, hogy nem akarják tönkretenni a játékélményt mikrotranzakciókkal.

Persze, mint az iparban mindenki, ők is figyelték a Battlefront 2 körüli botrányt, ugyanakkor O’Connor szerint az semmilyen döntésben nem befolyásolta őket. Részleteket viszont ennél többet nem árult el, még azt sem erősítette meg, hogy jelenleg valóban a Halo 6-on dolgoznak.