• További Halo Infinite részletekre derült fény
  • Egy folyamatosan bővülő platform lesz a játék

A csütörtök esti Xbox Games Showcase során végre játékmenet közben is megmutatta magát az Xbox Series X első számú húzócíme, a Halo Infinite, melyről további fontos információk derültek ki, amiket mindenképpen érdemesnek láttunk összefoglalni.

halo-infinite-fontos-reszletekre-derult-feny-a-sztorirol-es-a-jatek-jovojerol.jpg

Ami a történetet illeti: a játék jóval a Halo 5 után játszódik, a főgonosz pedig az először a Halo Wars 2-ben felbukkant Banished vezetője, Escharum lesz. Megerősítették azt is, hogy a Halo Infinite pontot tesz a Forerunner Saga végére, megágyazva valami teljesen újnak.

Ez utóbbi azonban nem mostanában fog érkezni, legalábbis ami a következő Halo-játékot illeti, jó ideig ez lesz ugyanis az utolsó megjelenés a fejlesztők elmondása szerint. Maga a Halo Infinite viszont folyamatosan bővülni fog, a 343 Industries ugyanis egy platformként tekint rá, és többek között új sztori tartalmakra is számíthatunk a megjelenés után. Tér bőven lesz a játszadozásra, hiszen a játék nagyobb lesz, mint a Halo 4 és a Halo 5 együttesen.

Ami a technikai hátteret illeti: aki 4K / 60 fps értékekre vágyik, az nem fog csalódni, a megjelenés után nem sokkal pedig a raytracing-támogatás is megérkezik egy ingyenes frissítés formájában.