• Kevin Feige reagált a kritikákra, miszerint nem látni a MCU új irányvonalát
  • A Marvel vezér szerint már kaptunk jeleket a 4. fázisban a saga célját illetően
  • De hamarosan még közvetlenebb utalásokból ismerhetjük meg az új történetívet

A Marvel körüli rajongás motorja a sok különálló szál keresztezéséből felhúzott Moziverzum, ami a korábbi fázisokban végül egy központi irányt vett, a Bosszúállók történetében egyesült. Joggal várhatták a rajongók, hogy a Végjáték után új irányt vesz, új célt kap a MCU, a negyedik fázis filmjei azonban igen laza szálon kapcsolódnak csupán egymáshoz. A nagy képregényfilmes stúdió inkább sorozatos univerzumának kiépítésével volt elfoglalva az utóbbi hónapokban.

Nem kell azért izgulnia a Marvel fanatikusoknak, Kevin Feige a Total Filmnek adott interjújában beszélt a filmes univerzum új irányvonaláról. Noha konkrétumot nem fogalmazott meg, reagált a negyedik fázissal kapcsolatban érzékelhető bizonytalanságra és kijelentette, hogy hamarosan világossá válik a Moziverzum új koncepciója.

osnmz38fuh0ks1yaoxes.jpg
(A kép forrása: The AV Club)

„Szerintem a negyedik fázis végéhez közeledve a közönség látni fogja, merre tart az új saga. Úgy gondolom, számos jelzést kaptunk már, amik legalábbis számomra egyértelművé teszik, hogy milyen irányt követ az egész produkció. De egy kicsit egyértelműbbek leszünk ezzel kapcsolatban a következő hónapok során, készítünk egy tervet, hogy azok a nézők, akik szeretnék látni a nagyobb képet is, ici-pici, kicsivel többet lássanak az útvonalból” – magyarázta Feige.

A NEGYEDIK FÁZIS FILMJEI

Az univerzumon kívül készült a Venom 2 és a Morbius.