pcguru-ajanlott590x150.jpg

Napjainkban, a brutálisan nagy kijelzők és tévék korában az ember hajlamos megfeledkezni a projektorokról, pedig azért ezeknek is megvan még a maguk létjogosultsága. Hiszen segítségükkel a házunk gyakorlatilag bármely szobája egy kicsi, személyes moziteremmé alakítható pár pillanat alatt, ami valljuk be, elég laza lehetőség. De vajon mi a helyzet a kifejezetten játékra tervezett projektorokkal? Azoknak is van hely a piacon, vagy jobb inkább elkerülni őket? Az Acer a Nitro G550-nel pontosan erre a kérdésre adott igen határozott választ.

acer-nitro-g550-02.jpg

Kis doboz, nagy képernyő

Az Acer Nitro G550 egy kisebb, vörösben és feketében pompázó dobozban érkezik, melyben a készüléken túl ott lapul egy tápkábel, egy távirányító és egy HDMI kábel is, valamint egy ajándék táska, amennyiben nemcsak odahaza szeretnénk használni a projektort. Maga a Nitro G550 le sem tagadhatná, hogy elsősorban a játékosokat célozták meg vele: a színvilága piros és fekete, pont mint a dobozának, és bár kinézetre kategóriáján belül még akár visszafogottnak is mondhatnánk, azért pár letört élt és látványos hűtőrácsot így is találni rajta.

A projektor 313x240x111 millis méretekkel és 3,1 kilós súllyal büszkélkedik, azaz nem olyan vészesen nehéz, és relatív könnyen cipelhető, főleg akkor, ha számításba vesszük a mellé kapott ajándék táskát. Ami pedig a csatlakozókat illeti, az Acer Nitro G550-en akad egy HDMI 2.0 és egy HDMI 1.4 port, két VGA bemenet, 3D Sync és egy USB port is, csak hogy kiemeljük a legfontosabbakat.

acer-nitro-g550-01.jpg

Olyan, mint a moziban?

Az Acer Nitro G550 FullHD felbontásra képes, emellé pedig HDR-kompatibilitás és 2200 lumenes fényerő is társul, ami összességben azt eredményezi, hogy a projektor képe nagyon szép és éles. A színek kellően élénkek, ráadásul a nagy fényerőnek hála a G550-et akár világosabb szobában is kényelmesen használhatjuk, nem kell mindig az elsötétítéssel bajlódnunk. Végezetül pedig hiba lenne szó nélkül elmenni a 120 Hz-es képfrissítés mellett, aminek hála az Acer projektora akár esportra is megfelelő lehet, ha a home office-ban esetleg a konyha falán szeretnénk tolni a CS:GO-t.

Ez azonban még nem minden, a Nitro G550-ben ugyanis több apró, de hasznos funkció is lapul. Az Acer LumiSense például lehetővé teszi, hogy a 4K-s képet fogadja és átalakítsa FullHD-ra, az Acer BlueLight Shield a szemünket védi a kék fény szűrésével, az Acer ColorPurity pedig az élénkebb és természetesebb színekért felel. Emellett a teljesség jegyében el kell mondani, hogy az Acer Nitro G550-ben egy 10 W-os hangszóró is helyet kapott, de maradjunk annyiban, hogy ettől nem szabad túl sokat elvárni.

acer-nitro-g550-03.jpg

Indulhat a házimozi

Mindent összevetve az Acer Nitro G550 egy abszolút korrekt ajánlat, még akkor is, ha elsőre kicsit furán hangzik a gamer projektor kifejezés. A képe szép, színei élénkek, ráadásul a 120 Hz-es képfrissítés miatt akár még kompetitív játékokhoz is jó lehet, továbbá az ára sem túl borsos. Hazánkban nagyjából 250 ezer forintért lehet hazavinni, ami persze önmagában nem csekély összeg, de kategóriáján belül így is abszolút jó ajánlat egy ilyen tudású készülékért.

Támogasd te is a PC Gurut!