pcguru-ajanlott2590x150.jpg

Az Acer játékra kihegyezett Predator termékcsaládját valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen a gyártó gamer laptopjairól és monitorjairól már nem egyszer írtunk, általában igen szépeket, és nem is alaptalanul. A hónap elején például a mind méreteiben, mind árazásában a brutális kategóriát képviselő Predator X35 járt nálunk, most pedig a gyártó egyik szerényebb monitorját is kipróbálhattuk az Acer Predator XB253 képében. Lássuk hát, hogy teljesít a Predator termékcsalád a középkategóriában!

acer-predator-xb3-01.jpg

Kicsi, de stílusos

Az Acer Predator XB253 egy visszafogott méretű dobozban érkezik, ami már jó előre jelzi, hogy ezúttal egy kompaktabb méretű monitorhoz lesz szerencsénk. Összeszerelése pofonegyszerű, még az én nulla kézügyességemmel sem okozott komoly kihívást: csak rá kell pattintani a kijelzőt az állványra, és már meg is vagyunk. Az anyagminőségre, ahogy a gyártó egyéb termékeinél is nagy általánosságban, ezúttal sem lehet panasz, az XB253 nem recseg, nem ropog, emellé pedig a képernyő fel és le is mozgatható, így mindenki belőheti magának az ideális magasságot.

Ami a kinézetét illeti, az Acer kijelzője le sem tagadhatná, hogy a Predator termékcsaládba tartozik. Az egész monitor matt fekete, ezt a színvilágot pedig csak egy kicsit töri meg a talpon elhelyezett vörös csík és a kijelző hátán található Predator logó. Természetesen a gamer címkével ellátott termékekre jellemző agresszív vonalvezetés és a letört élek az XB253-ról sem hiányozhatnak, itt azonban kicsit visszafogottabban van jelen ez a látványvilág, amitől a monitor kicsit talán elegánsabbnak hat, mint legtöbb játékra kihegyezett társa.

acer-predator-xb3-04.jpg

Játékban verhetetlen

Az Acer Predator XB253 kinézetre tehát a visszafogottabb vonalat képviseli, a teljesítményében azonban ennek a szerénykedésnek már nyoma sincs. A monitorban egy 24,5-ös Full HD IPS kijelző kapott helyet, 144 Hz-es képfrissítéssel, Nvidia G-sync kompatibilitással, 0,9 ms-os válaszidővel és kiemelkedően jó betekintési szögekkel.

Az XB253 képe pedig ennek megfelelően kifejezetten szépnek mondható. A színek élénkek, telítettek, a kontúrok pedig határozottak. Ráadásul valószínűleg már a fenti adatokból (meg persze a Predator névből) is érződik, hogy ezt a monitort nem csak filmnézésre vagy netezésre szánták, hanem a 0,9 ms-os válaszidőnek és a 144 Hz-es képfrissítésnek hála akár online lövöldékhez vagy komolyabb esportoláshoz is kiváló választás lehet.

acer-predator-xb3-02.jpg

Épp ezért, hogy megnézzük, mire képes az Acer monitorja kompetitív környezetben, a teszt során a Call of Duty: Warzone-t, a Call of Duty: Modern Warfare multiját és az Apex Legendset próbáltuk ki rajta, a végeredmény pedig magáért beszélt. A fenti játékokban egy ilyen monitortól természetesen még senkiből sem lesz megállíthatatlan gyilkológép, de azért tagadhatatlanul érződik a magas képfrissítés és az alacsony válaszidő jótékony hatása.

Viszont akad az XB253-nak egy apróbb hátránya is, méghozzá a relatív kicsi mérete. Lehet, csak velem van a baj, mert alapból a 21:9-es képarányú monitorokhoz vagyok szokva, de nekem az XB253 24,5-ös kijelzője egyszerűen túl kicsinek érződött. Játék közben persze ez nem annyira zavaró, de ha emellett munkára is használnánk az Acer üdvöskéjét, akkor lehet, érdemesebb valami nagyobb monitor után nézni a gyártó kínálatából.

acer-predator-xb3-03.jpg

Kezdődhet a játék!

Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy az Acer Predator XB253 egy rossz monitor lenne, sőt, a maga kategóriáján belül kifejezetten ajánlott vételnek mondható. Az alacsony válaszidő és a 144 Hz-es képfrissítés miatt játékra több mint alkalmas, ráadásul az ára is igen barátira sikeredett. Hazánkban nagyjából 104 ezer forint környékén kapható jelenleg, ami teljesen korrektnek mondható, ha figyelembe vesszük, hogy mi mindent kapunk a pénzünkért cserébe.

Támogasd te is a PC Gurut!