pcguru-ajanlott2590x150.jpg

Az Acer neve egyáltalán nem ismeretlen a játékra kihegyezett monitorok piacán, már csak azért sem, mert a gyártó annak idején az elsők között kezdett el kifejezetten ebbe a szegmensbe szánt termékeket készíteni. A Predator termékcsalád nem egy tagja megtalálható tehát az áruházak polcain napjainkban is, azonban ebből a kínálatból egyértelműen kimagaslik az Acer Predator X27 utódjának is tekinthető Acer Predator X35, mely a felső kategória tetejét képviseli, méghozzá mind tudásával, mind árával. De vajon mit tud egy közel egymilliós monitor? Ennek jártunk most utána.

acer-predator-x35-01.jpg

A méret a lényeg

Az Acer Predator X35 egy hatalmas, fekete dobozban érkezik, és a monitor bizony igényli is ezt a masszív csomagolást. Az Acer üdvöskéje összeszerelt állapotban 13,5 kilót nyom, és méretre sem szerény, épp ezért készüljünk fel rá, hogy íróasztalunk jó részét lazán elfoglalja majd. Illetve egy apró tanács a kicsomagoláshoz: érdemes inkább két emberrel nekilátni, mert bár a Predator X35-öt végső soron egyedül is el lehet bírni, egy ilyen drága kütyüt aligha akarunk véletlenül leejteni.

Ami a külsejét illeti, az X35 le sem tagadhatná, hogy az elsősorban játékosokat megcélzó Predator termékvonal tagja. Akad itt minden, amit manapság egy gamer címkével ellátott terméktől látatlanba is elvárnánk: mondhatni, agresszív élekből, RGB világításból és matt fekete felületekből itt sincs hiány.

acer-predator-x35-09.jpg

Szerencsére azonban nemcsak a kinézet, hanem az anyagminőség is teljesen korrektre sikeredett: az Acer Predator X35 nem recseg, nem ropog, és még csak véletlenül sem hajlik, cserébe viszont háromlábú talpa nagyon stabilan tartja a méretes kijelzőt, amit amúgy megemelhetünk (maximum 13 centivel), forgathatunk (45 fokban jobbra és balra egyaránt) valamint kedvünkre dönthetünk (5 fokot előre, 35 fokot hátra).

Végezetül pedig ejtsünk pár szót a csatlakozókról is, hiszen ezekből is akad néhány, természetesen lefelé tájolva, hogy ha a falra akarnánk felrakni a monitort, megtehessük. Az Acer Predator X35 összesen egy HDMI 2.0-át, egy DisplayPort 1.4-et, egy 3,5 milliméteres analóg audio csatlakozót, három USB 3.0-ás portot és egy USB 3.0-ás uplink bemenetet kapott.

acer-predator-x35-07.jpg

A kvantumpontos csúcsmonitor itt kezdődik

Az Acer Predator X35 egy 3440 x 1440 képpontos, 21:9-es ultrawide képarányú, 35 hüvelykes, 200 Hz-es G-Sync kompatibilis LED panellel érkezik, mely egy enyhe, 1800R-es hajlítást is kapott, mint ahogy azt az utóbbi pár évben megszokhattuk a nagyobb monitoroktól. Külön érdekesség, hogy a panelnél a LED-ek és a folyadékkristályos közé egy kvantumpontos filmréteg is került, ami egyrészt sokkal élénkebb színárnyalatok megjelenítését teszi lehetővé, másrészt pedig növeli a fényerőt és csökkenti a fogyasztást.

A végeredmény pedig tényleg nagyszerűnek mondható. Az Acer Predator X35-nek valami félelmetesen szép és tiszta képe van, élénk színekkel és kifogástalan fényerővel, továbbá azt is érdemes megjegyezni, hogy a 21:9-es képaránynak hála nagyon más élmény játszani vagy filmezni rajta, mint egy hagyományos, 16:9-es kijelzőn, szóval már csak emiatt is komoly előnyben van egy átlagos monitorral szemben.

acer-predator-x35-06.jpg

Amit meg kell fizetni, azt meg kell fizetni

Mindent összevetve tehát bátran kijelenthető, hogy az Acer Predator X35 egy remek monitor. Az összeszerelésére, anyagminőségére nem lehet panasz, a monitor képe pedig igencsak gyönyörű, ráadásul a 21:9-es képaránynak hála az X35 nem csak játékhoz, hanem filmnézésre vagy akár munkához is tökéletesen ideális választás lehet.

Mindennek azonban ára van, nem is kicsi: mint már a bevezetőben is írtuk, az Acer 900 ezer forintot kér az X35-ért, ami valljuk be, hazai viszonylatokban elég vaskos összegnek mondható. De ha valaki épp most keres magának új monitort, és tud is rá ennyi pénzt szánni, annak hiba lenne szó nélkül elmennie az Acer Predator X35 mellett, hiszen ennél jobb ajánlat nem igazán akad a felső kategória legtetején.

acer-predator-x35-08.jpg