pcguru-ajanlott2590x150.jpg

Mivel hosszú ideig egy Define R2-ben dolgozott a konfigurációm, így némileg irigyeltem Zoo_Lee-t az utódja miatt – amíg meg nem láttam a tavaly év végén debütált Fractal Meshify 2-t. A ház legfeltűnőbb eleme kétségtelenül a különleges, mesh előlap, amit talán a lopakodókról vagy egy pixelesebb domborzati térképről mintázhattak. Bármelyik is legyen, nagyon jól fest, ráadásul az előlap simán kihajtható és leemelhető, hogy a mögötte lévő porszűrőt megtisztíthassuk, vagy akár kivehessük, ha még nagyobb légáteresztésre vágyunk.

Emellett egyébként a ház alján és a tetőlap alatt is találunk egy-egy kivehető szűrőt. Ó, és ne feledkezzünk meg az oldallapról sem, ami a tesztpéldányban enyhén sötétített edzett üveg volt, csavarmentesen rögzítve, így szereléshez vagy tisztításhoz egyszerűen csak le kell hajtani, persze kellő óvatossággal. Az előlapi kivezetések nagyjából a szokásosak, kapunk két Type-A és egy Type-C USB portot, valamint audió csatlakozókat.

Átszabható konfiguráció

Elsőre nem annyira látványos, de a Meshify 2 erőssége a remek szerelhetősége. Alapvetően szép, tágas darab (541×240×474,5 mm), már sima kivitelben is, a tetején elfér egy 420 mm-es radiátor, elől pedig egy 360 mm-es. Videokártyából 315 mm hosszút minden további nélkül használhatunk, de megfelelő elhelyezéssel akár 491 mm-est is beépíthetünk, ha a következő generáció már négy ventilátoros lenne. A CPU hűtés magassághatára pedig 185 mm. 

A házban alapesetben két 2,5” és három 3,5” meghajtó számára van kényelmesen hely. A csomagban azonban találunk még hat lemeztartót, amiket az előlapi ventilátorok mögé szerelhetünk be. További kiegészítőket vásárolva összesen 17 tárolót rögzíthetünk a házba, amennyiben ez a zsúfoltság nem zavarja szépérzékünk. Ha pedig inkább saját vízhűtést használnánk, annak is könnyen találunk helyet a hosszú kialakításnak köszönhetően.

Ami a konkrét építést illeti, a kábeleket kényelmesen elvezethetjük, és több helyen le is fogathatjuk. Ráadásul a ház teteje eltávolítható, így sokkal könnyebb benavigálni a kábeleket a felső részen, valamint a kompakt vízhűtést is lényegesen kényelmesebb lehet felszerelni (amit hamarosan talán ki is próbálhatok…). A kézikönyv többnyire jól követhető és hasznos, amit a cég az oldalán még néhány videóval is megfejelt.

Belső értékek

Ahogy az eddigiekből is nyilvánvaló, a Meshify 2 prémium ház, így természetesen előre beszerelt ventilátorokat is kapunk hozzá, méghozzá három viszonylag halk, 14 centis, RGB-mentes, háromtűs példányt. Ezek a Nexus+ 2 kontrollerhez csatlakoznak, ami nagyjából az egyetlen eleme a háznak, amivel nem voltam maradéktalanul elégedett. Az eredetileg kapott ventilátorok ugyanis nem vezérelhetőek, sőt még csak a fordulatszámukat sem láthatjuk (alapesetben teljes, ezres fordulatszámon dolgoznak), amíg nem kötünk a hubba egy PWM-képes ventilátort. Ez persze lehet akár a processzorhűtő is, de ebben az esetben annak a sebességét veszi fel a házhűtés is, ha képes rá. Remélhetően ezen még fejleszt a cég.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Talán senkit nem sokkolok a hírrel, hogy a ház szellőzése jobb, mint az extra hangtompító szigetelést kapott elődjének. Az már sokkal meglepőbb, hogy a nagyobb nyitottsággal nem jár lényegesen több zaj. A csendesebb éjszakákon ugyan valamennyire hallani a ventilátorokat, de például a merevlemezek keresését teljesen elnémítja a ház, no meg a korrekt vibráláscsökkentő szerelés.

Összességében tehát a Meshify 2 egy remek ház. Visszafogottsága ellenére is látványos, strapabíró, kényelmesen szerelhető, és jól szellőzik. Persze, ennek meg is kérik az árát. A tesztelt modell jelenleg valamivel 50 000 forint fölött kapható, de ezt leosztva mindazon évekre, amíg hű társunk maradhat, már nem is annyira súlyos összeg.