pcguru-ajanlott3590x150.jpg

Bár a jelenlegi durva szélviharokkal, fagyos mínuszokkal és a vissza-visszatérő havazással ez nem éppen a legoptimálisabb időszak egy alapvetően inkább a nyári összeröffenések, kerti sütögetések, vagy épp ház körüli munkák hangulatfokozó kísérőjeként szolgáló készülék kipróbálására, de mi mégis tettünk egy próbát a Huawei bájos hordozható hangszórójával.

A Huawei Sound Joy elegáns, rácsos borítása minden környezetben jól mutat, fekete és zöld színvariációjából pedig az utóbbi járt nálunk. Méretét tekintve talán egy nagyobb termoszhoz hasonlítható, de persze, bár bizonyos fokig vízálló, azért lehetőleg senki ne próbáljon meg italt tárolni benne. Strapabíró kialakításával nemcsak a víznek – elvileg egy méter mélységig –, de az egyéb kültéri tényezőknek is remekül ellenáll, két végét ráadásul egy-egy látványos LED-kör zárja le, amik nemcsak jól mutatnak, de fényükről többek között a készülék töltöttsége és hangereje is leolvasható.

Mivel lényege a hordozhatóság, így természetesen a súlyára sem lehet panaszunk, hiszen mindössze körülbelül 680 grammot nyom, amivel még akkor sem fárad el a karunk, ha egész nap kézben cipeljük. A hangerő a hangszóró oldalán lévő hatalmas + és – gombokkal könnyedén szabályozható, bár az esetek többségében, nagy eséllyel inkább telefonunkról fogjuk vezérelni az aprócska zeneközpontot, ebben pedig a masina Bluetooth 5.2 felszereltsége van a segítségünkre, mely többek között hosszabb üzemidőt, valamint nagyobb távolságú, jobb minőségű és stabilabb hangátvitelt tesz lehetővé.

A Huawei Sound Joy üzemidő tekintetében szintén egész jól szerepel, 8800 mAh-es akkumulátorával ugyanis Bluetooth kapcsolaton keresztül képes akár 26 óráig, vagyis egy teljes napnál is tovább zenét szolgáltatni, amit az ennek töredékére képes telefonom csak irigykedve figyelt a töltőről. Ha kifogyna a lendületből, szerencsére akkor sem kell fél napokat várnunk, hogy újra használhassuk, a 40 W-os szupergyors töltésnek köszönhetően ugyanis már azzal is nyerhetünk egy teljes órányi zenélést, ha 10 percre feldugjuk tölteni. A készülék párosítása ugyancsak egyszerűbb, mint valaha, egy dedikált gombjával pedig akár csatlakoztatott telefonunk asszisztensét is segítségül hívhatjuk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Egy hordozható hangszóró minden háztartásban praktikus kellék, a Huawei Sound Joy pedig gyakorlatilag minden fronton beváltja egy ilyen eszközzel szemben támasztott elvárásainkat, és egyes területeken még felül is múlja azokat. Megjelenése egyszerű, de stílusos, pehelysúlyával könnyen hordozható, vaskos készenléti idejével biztosan nem kell a töltő után kapkodnunk, és mérete ellenére nemcsak kellemes a hangzása, de olyan hangerővel is képes kipréselni magából a kedvenc dalainkat, amit még a szomszéd településen is meghallanak. Mindent összevetve körülbelül 45-50 ezres árával a Huawei Sound Joy ugyan nem mondtató a legolcsóbb alternatívának, viszont funkciók, felszereltség és strapabíró kialakítás tekintetében abszolút megéri az árát.