Magát a dobozt kibontva egy egyszerűbb csomagolás fogad minket, és rögtön a szemünk elé is tárul a karton foglalatba ágyazott Rival 3-as cincogónk, valamint az abba épített, közel 1.8 méteres kábel, mely sajnos nem kapott szövetborítást. Az egér mellett találhatunk még egy rövid, többnyelvű használati útmutatót, mely tartalmazza a legfontosabb tudnivalókat a beüzemelésével és használatával kapcsolatban.

A Rival 3 műanyagházas borítást kapott, mely csak matt fekete színben elérhető. Összsúlya 77 gramm, azaz nincs se lesoványodva, se pedig túlhizlalva. Egerünk jobbkezes kialakítású, és összesen 6 programozható gombot találunk rajta – kettőt a jól megszokott helyén, kettőt a hüvelykujjunknál, középen pedig egy CPI (counts per inch) állító gombot és egy görgőt, mely értelemszerűen gombként is funkcionál. Alul egyszerű, de jó minőségű teflon talp foglal helyet, mely akadásmentes és fürge mozgást biztosít.

Kialakításra egy ergonomikus, lekerekített formákkal dolgozó, kényelmes fogású egérről beszélhetünk – a Rival 3 teljes hossza 12.6 cm, legszélesebb pontján 6.7 cm, legkeskenyebb pontja pedig 5.8 cm, így elsősorban a kisebb vagy közepesen nagy tenyérmérettel rendelkező felhasználók fogják igazán komfortosnak érezni. Gamer termék lévén természetesen az RGB világításról sem kell lemondanunk – az eszköz alsó szélén végigfutó, és az esetek nagy hányadában tenyerünk alatt megbúvó SteelSeries logót látták el Prizma-világítással, mely igazán visszafogott, de elegáns külsőt kölcsönöz a masinának.

Rágcsálónk bendőjében a SteelSeries saját TrueMove Core szenzorját találjuk, mely maximálisan 8500 CPI felbontásra képes, minimális CPI értéke pedig 300 IPS, melyet 100-as léptékben tudunk állítani. A mikrokapcsolók 60 millió kattintásig strapálhatóak, mely hosszú időre lesz hű társunk munka vagy (elsősorban) virtuális összecsapások közben. Újdonsült egerünket a gyártó saját szoftverével, a SteelSeries GG-vel fogjuk tudni beállítani és személyre szabni. A szoftveren belül van lehetőségünk állítani a CPI-t, a polling ratet (melynek csúszkáját 125 és 1000 Hz között tudjuk szabályozni), a gyorsulás/lassulás intenzitását és az angle snappinget. Mindemellett pedig az RGB fényeket is beállíthatjuk,  saját ízlésünkre szabva ezzel a periféria megjelenését – három zónában állíthatók a színek, azok fényereje is testreszabható, emellett pedig megadhatjuk, milyen előretárolt effektek szerint villanjanak fel.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A SteelSeries Rival 3 az egyik legjobb ár-érték arányú vezetékes cincogó, amit megtalálhattok a magyar boltok polcain – engem legalábbis teljesen lenyűgözött. Jelenleg 40 euróért, azaz nagyjából 15.000 Ft-ért tudjátok beszerezni. Bár ez még bőven a belépőkategória, azonban a meglehetősen pénztárcabarát áráért cserébe egy szinte minden porcikájából minőséget árasztó egeret kapunk, ami tökéletes „fegyverré” tud válni a kezünkben.