Azt már megszokhattuk, hogy a legnagyobb okostelefon-gyártók egy évben akár több készülékcsaládot is bemutatnak. Ez alól a Xiaomi sem kivétel, a tavaszi esemény után a gyártó hazai képviselete most Budapest egyik legexkluzívabb bárjába hívta a sajtó képviselőit, hogy még a globális premier előtt megismerhessék a márka új csúcskészülékeit, a Xiaomi 12T-szériába tartozó okostelefonokat.

img20220927171344.jpg

Mega-mega-mega

A Xiaomi egy évtizede hódít, telefonjait rengetegen használják, emiatt – ahogy az lenni szokott – a vállalat eredményeivel kezdődött az előadás. A kínai cég a Fortune 500 listáján egyre feljebb kerül, milliárdokat fordít kutatás fejlesztésre, emiatt tud olyan készülékeket alkotni, mint jelen cikkünk tárgya. Ugyanakkor azt fontos megjegyezni, hogy a 12T nem a Xiaomi 12-sorozat kiegészítése, hanem a tavaly bemutatott Xiaomi 11T utódja, ennek megfelelő tudással.

A telefon a szokott Xiaomi jegyeket mutatja, a felsőkategóriának megfelelően elegáns készülékről beszélünk, melyben a legfontosabb területen, a kamerában történtek a legfontosabb fejlesztések. De hogy a készülék működjön is, gyors legyen, mint a villám, a legújabb fejlesztésű hardverek kellenek. A 12T-család két készüléket tartalmaz, a 12T-t és a 12T Prót: előbbiben egy 5 nm-es MediaTek Dimensity 8100 Ultra, utóbbiban egy Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. látja el a feladatokat.

img20220927183846.jpg

Ehhez társul még 128/256 GB háttértár, 8 GB RAM, és egy Crystal Clear nevet kapott kijelző, amely gyönyörű minőségben jeleníti meg az elkészített képeket. És ha már a képek szóba kerültek: a Xiaomi 12T Pro különlegességét nemcsak a 200 MP-es felbontás adja, de az is, hogy a telefonokba átlagosan beépített, 1 hüvelykes szenzorméret helyett a Xiaomi 12T 1/1,22 hüvelykes szenzort kapott, amely bár első hallásra nem tűnik jelentős dolognak, mégis az.

Ugyanis a szenzorra érkező fény mennyisége jelentősen befolyásolja a képet: a Clark Ádám teret, a várat, a Sándor palotát, a Karmelitát sötétben fotózva, még kézből is jó felvételeket lehetett készíteni. A kameraszoftver az elkészült képet részeire tudja bontani, ezáltal egy képből akár többet is létre tudunk hozni, kiemelve azt, ami számunkra a legfontosabb. A telefon természetesen tudja a Pro Focus technológiát, van beépített képstabilizáló, meg még néhány olyan extra, melyre a részletes tesztben fogunk kitérni. A 12T Pro 340 ezer forintos áron nyít, és a készlet erejéig egy Xiaomi Air Fryert is kap az ember.

xiaomi-12t-pro.jpg

Okos vagyok, pro vagyok

Nagy öröm a Xiaomi-rajongók számára, hogy Magyarországon is bemutatkozott a Xiaomi Mi/Smart Band sorozat legújabb generációja, a Xiaomi Smart Band 7 Pro. Az egyik legnépszerűbb sportpánt pro változata hatalmas változáson ment keresztül. A vállalat dobta a kapszula dizájnt, az egész eszköz az alapoktól lett újra tervezve, és jobban fest, mint valaha! Végre teljes értékű kijelzője van, melyen 3x2 alapon jeleníti meg az alkalmazásokat, külön gomb használata nélkül. A szilikon szíj cserélhető, és bármilyen furcsán hangzik ez, még férfiszemmel is a legszebb a fehér verzió.

Minőségi anyaghasználat, AMOLED kijelző, beépített GPS tartozik a legfontosabb újítások közé, melyek mellett további meglepetések is vannak. A Smart Band Prót a vállalat már jó néhány hónapja bemutatta a saját hazájában, de global változatról eddig semmi hír nem volt, emiatt is örvendetes a magyar premier. A Pro verzióért azért mélyebben a zsebbe kell nyúlni, mint amit eddig megszoktunk, az európai ár 100 euró, ehhez képest kell számítani a magyar kiskereskedelmi árat.