• Három új sorozatot jelentett be a Marvel
  • Ezek mindegyike a Disney+-ra jön
  • Holdlovag, Amazon és Ms. Marvel lesznek a főhősök
  • Marvel a filmekben is meg fog jelenni

Jelenleg úgy tűnik, hogy a Disney-Marvel páros elvesztette Pókembert, ami kicsit beárnyékolja az idei D23 Expón a Marvel Moziverzum szempontjából. De persze ez nem rekeszti meg az egységes univerzum fejlesztését, és Kevin Feige újabb három, a Disney+-ra érkező sorozatot jelentett.

Az egyik She-Hulk, avagy Amazon, becsületes nevén Jennifer Walters, aki nem mellesleg Bruce Banner unokahúga. A hősnő 1980-ban debütált a képregények lapjain, a következő évekbe pedig belép a Marvel Moziuniverzumba is. Az eredeti sztori szerint Walters egy lövöldözésben súlyosan megsérült, és csak Banner vérével tudták megmenteni, aminek hála ő is megkapta Hulk képességeit. A különbség annyi, hogy ő az átalakulása után sem veszti el az identitását, és persze gyengébb Hulknál.

mcu-she-hulk.jpg

A második új bejelentés a Ms. Marvel, aminek főhőse a 2013-ban megjelent pakisztáni-amerikai hősnő, Kamala Khan. A muszlim vallású karakter az ifjabb nemzedék tagja, és a terragenezisnek köszönhetően derült ki, hogy valójában Inhuman. Képességeit tekintve ő afféle alakváltó, képes a méretét megváltoztatni és a végtagjait is nyújtani, szóval olyan, mintha három másik szuperhősből gyúrták volna össze. Példaképe Carol Danvers, ezért  veszi fel a Marvel nevet ő is. Feige azt is elárulta, hogy Khan a mozifilmekben is szerepet kap majd, így esélyes, hogy láthatjuk majd együtt a két Marvelt.

mcu-ms-marvel.jpg

A harmadik sorozat a Holdlovag, vagy Moon Knight. Az újonnan bejelentett szuperhősök közül ő a legrégebbi, 1975-ben tűnt fel. Marc Spector néven született, fiatal korában tengerészgyalogosnak állt, majd később elhagyta az Egyesült Államokat és zsoldos lett. Egyiptomban együtt dolgozott egy másik zsoldossal, Raoul Bushmannal, akivel egy ásatáson elkövetett gyilkosság miatt összeveszett, és alulmaradt. Bushman hátrahagyta a sivatagban meghalni, de az ősi egyiptomi holdisten, Honszu követői elvitték egy templomba, ahol megjelent neki az istenség és visszaadta az életét, plusz némi szupererőt.

Holdlovag érdekessége, hogy négy identitás között váltogat. Ott van ugye az eredeti, Mark Spektor, a bűnüldöző Holdlovag. Plusz, zsoldosként milliomos lett, ám ettől az élettől távol akar kerülni, így megalkotja Steven Grant identitását, aki olyan, mint Bruce Wayne vagy Tony Stark: egy milliárdos iparmágnás. És végül, hogy közel maradjon az utcai élethez és bűnözőkhöz, alkot egy taxisofőr identitást is, Jake Lockley-t. Spektor amúgy számos harcművészetben jártas, és emberfeletti erővel bír, aminek nagyságát a Hold adja. Például teliholdkor a legnagyobb az ereje.

mcu-moon-knight.jpg