• Elindult a lepontozás
  • Metacriticen egyre rosszabbul áll a játék
  • Todd Howard nyilatkozata olaj lehetett a tűzre

Nemrég írtunk róla, hogy a Bloomberg a Starfield megjelenését követően interjút készített Phil Spencerrel és Todd Howarddal, amelyben a gyenge PC-s optimalizálásról szóló panaszokról is kérdezték őket, de Howard csak annyit tudott mondani, hogy akinek nem fut jól a játék, az inkább fejlessze a gépét. Howard ezen kijelentése lehetett az egyik oka annak, hogy a Starfield PC-s verziója jelenleg 5.4-es értékelésen áll Metacriticen és folyamatosan kapja a negatív értékeléseket.

starfieldmeta.jpg

Egyes felhasználók rendkívül alacsony, 0/10-es és 1/10-es pontszámokat adtak neki, részben azért, mert Xbox-konzol exkluzívról van szó, ami nem jelent meg PlayStation 5-re. Hosszú idő óta ez az első, teljesen új és egyedi világot bemutató Bethesda-játék, szóval érthető, hogy hatalmas körülötte a hype. Néhányan úgy gondolják, hogy beváltotta a hozzá fűzött reményeket, míg mások szerint messze elmarad például a Skyrim színvonalától. A Starfield Metacritic oldalát ma elárasztották a játékkal elégedetlen felhasználók 0/10-es és 1/10-es értékelései, de ezek között akad pár jogos is. Például sokan vannak, akik technikai problémákat tapasztaltak a játékkal futtatásával kapcsolatban és ez abszolút érthető, hiszen – Howard magyarázása ide vagy oda – a Starfield egyszerűen rosszul lett optimalizálva PC-re.

Figyelem! Szeptember 4-10. között a Don Pepe weboldalán a "pcguru20" kóddal 20% kedvezménnyel tudtok 26 cm-es pizzát rendelni, az "esport15" kóddal pedig 15% kedvezményt kaptok a 32 cm-es pizzákra.