A Crysis 3 multiplayer módját többször megcsodálhattuk már, de az egyjátékos kampányt túlságosan sokat rejtegeti a Crytek. Erre bizonyára ők is rájöttek, mert most kiadtak egy több mint hat perc hosszú videót a játék alfaverziójából, melyen azt láthatjuk, hogy Psycho és Prophet először találkoznak húsz évnyi elszeparáltság után a Nagy Alma köré vont hatalmas burok alatt. Ezek a kupolák egyébként azt a célt szolgálják, hogy elszeparálják az emberiséget az idegen inváziótól -- sok ilyet építettek világszerte, de mi csak a New York-it járjuk be a Crysis 3-ban, a többi valószínűleg a folytatásokra marad (a free-to-play mesét hiszi a piszi).

A videóban feltűnik az öt földönkívüli fegyver egyike, mellyel Prophet egy őrtornyot robbant szilánkokra, sőt, az elektromos íjat is megcsodálhatjuk működés közben. A fejlesztést felügyelő Mark Reed a GameSpotnak elmondta: arra törekedtek, hogy minél több módon lehessen végigjátszani egy-egy akcióbuborékot, és ennek érdekében a pályák tele vannak vertikális és horizontális útvonalakkal.

A játék a CryEngine 3.0-t használja, és ennek eredményeképp döbbenetesen néz ki -- reméljük, a játékmenet is rendben lesz. Megjelenés jövőre, PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra.