• Elkészül a Tőrbe ejtve 2. és 3. része
  • A Netflix 450 millió dollárt fizetett a produkcióért
  • Streaming oldal filmes franchise-ért ennyi pénzt még sosem adott

Hatalmas sikert aratott a 2019-2020-as moziszezonban a Tőrbe ejtve. Mindössze 40 millió dolláros gyártási költségéből 311 milliós bevételt fialt, ráadásul Rian Johnsont jelölték a legjobb eredeti forgatókönyv Oscar-díjára. Utóbbi azonnal el is kezdte írni a folytatás szkriptjét, jóllehet stúdiótámogatás nem állt mögötte. Most viszont a Netflix felkarolta a projektet. Készül a második, sőt a harmadik rész, és Benoit Blanc szerepében természetesen visszatér a képernyőre Daniel Craig is.

Történelmi bejelentésről beszélünk, hiszen a Netflix 450 millió dollárt tett le az új epizódokért, amennyit streaming oldal még nem fizetett filmes franchise-ért. Feltehetően a fokozódó streamingháború, az HBO Max, a Disney+ és az Apple TV+ kihívása késztette erre a legnagyobb platformot. Egyelőre nem tudni, hogy Johnson filmjeit mozikban is bemutatják-e majd, az mindenesetre az Oscar-nevezés feltétele.

knivesoutnew.jpg

Az Agatha Christie regényeit idéző krimi története szerint nyolcvanötödik születésnapján meggyilkolnak egy milliárdos bűnügyi írót. Benoit Blanc nyomozó (Daniel Craig) a tökéletes alibivel rendelkező családtagok között igyekszik megtalálni az elkövetőt.