• A járványidőszak idején kiemelkedőnek nevezhető bevételt gyűjtött nyitóhétvégéjén a Free Guy
  • Már be is jelentették a folytatást, aminek főszerepében visszatér Ryan Reynolds
  • A sci-fi-romkomról írt kritikánkat itt olvashatjátok

Sokat írtunk mostanában nagyköltségvetésű hollywoodi filmek – például Fekete Özvegy, Szörnyella és Az Öngyilkos Osztag – csalódást keltő bevételeiről, a frissen debütált Free Guy viszont meglepően izmos nyitányt produkált nyitóhétvégéjén. 51 millió dollárt gyűjtött a Disney és a 20th Century Studios koprodukciójában készült sci-fi-romkom. Shawn Levy (Éjszaka a múzeumbanStranger Things) rendezése Európában, Oroszországban, Ausztráliában, a Közel-Keleten és Koreában is előkelő helyre került a nézettségi versenyben.

screen-shot-2021-08-02-at-12-31-29-pm-1627921980.jpg(A kép forrása: Men's Health)

A közel 100 millió dolláros költségvetés mellé szerzett 51 millió két éve még alapos fanyalgásra adhatott volna okot, a járvány helyzetben viszont olyan jó eredménynek számít, hogy Hollywoodban már be is jelentették a folytatást. A stúdió közleményét a főhőst alakító Ryan Reynolds és Shawn Levy rendező is megosztotta, ill. kommentelte, a folytatás részleteiről viszont egyelőre természetesen nem érkezett hír.

A Free Guy egy egyszerű NPC-t követ, aki programhiba folytán átlagos banki alkalmazottból valódi főhőssé válik. Saját módszereivel tesz igazságot a világban, sőt egy gamer lány avatárjába is beleszeret, amikor a játék tulajdonosa hajtóvadászatot indít ellene. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok. Ti hogyan folytatnátok a történetet?