• A Disney szerződést kötött Emma Stone-nal és a rendezővel a Szörnyella 2. részére
  • Egyelőre nem tudni, hogy tiszta mozis vagy párhuzamos bemutatót kap-e a film
  • Az első részről írt kritikánkat itt olvashatjátok

Hónapok óta újranyitottak a mozik, így elég adat áll már rendelkezésünkre, hogy kijelenthessük, a frissen bemutatott hollywoodi blockbusterek – kritikai és nézői visszajelzésektől függetlenül – egységesen nem hozták a várt jegybevételi pénzeket. Legutóbb Az Öngyilkos Osztag sorsa lombozta le a producereket, pedig rengeteg dicséretet kapott a produkció. Jelentős probléma, hogy az online premier valószínűleg nem pótolja a kieső pénzeket és rengeteg konfliktussal jár a párhuzamos bemutatásra épülő modell (a mozik és akár a színészek részéről is). Ráadásul a nagy stúdiók számolnak a hatalmas mozis bevételekkel a pandémia utáni időkben, filmjeiket tehát nem készülnek kivezetni a színházi forgalmazásból. Akárhogyan is, jelenleg öngyilkosságnak tűnik gigaköltségvetésű műveket nagyvászonra küldeni.

A fentiek tükrében nehéz megítélni a Szörnyella szereplését is. Békeidőben a Disney bukásnak minősítené a 226 millió dolláros nemzetközi hasznot, a jelenlegi helyzetben viszont úgy tűnik, hogy bíznak a produkcióban. Olyannyira, hogy már meg is kötötték a szerződéseket a folytatásra. A koncepcióról egyelőre semmit sem tudunk, de visszatér a Craig Gillespie-Tony McNamara rendező-forgatókönyvíró páros, illetve Emma Stone is a főszerepben. Kérdéses továbbá, hogy tisztán moziba szánják-e majd az új epizódot vagy megtartják a kétablakos bemutatási modellt (az első rész 30 dolláros különdíj fejében látható a Disney+ műsorán).

cru-24747r2.jpg
(A kép forrása: Deadline)

A Disney élőszereplős filmje 101 kiskutya antagonistájának születését mutatja be. A hetvenes-nyolcvanas évek punkok övezte Londonjában járunk, amikor a kezdő divattervező néhány esetlen próbálkozás után látványosabb fellépést választ. A főszerepekben Stone mellett feltűnik Emma Thompson, Paul Walter Hauser és Joel Fry is. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.