• Scarlett Johansson beperelte a Disney-t
  • Az ok az, hogy a kettős premier miatt elbukott 50 millió dollárt
  • A szerződését ugyanis nem tárgyalták újra a Diseny+ premier tükrében

Áll a bál a Fekete Özvegy körül. A filmet ugye egyszerre mutatták be a mozikban és a Disney+-on. Az előbbiben sajnos eléggé bukdácsol, hála a pandémiának, a több mint egy éves késésnek, és maga a produkció sem az MCU legkiemelkedőbb darabja. A mozikban eddig 320,7 millió dollárt termelt világszerte, ami elég gyenge az ezt megelőző Pókember: Idegenben 1,1 milliárdos bevételéhez képest. A Disney+-on az első hét adatait ismerjük, akkor 60 milliót hozott a Disney állítása szerint.

Scarlett Johanson szerződését viszont anno nem úgy fixálták le, hogy a Fekete Özvegyet a mozikban és a Disney+-on is bemutatják egyidejűleg, ami ugye kicsit átalakította a bevételt. Sőt sanszos, hogy amikor Johanssonnel megállapodtak, a Disney+ még tervasztalon volt, hiszen a filmről már 2014 óta beszélnek, a hivatalos bejelentés pedig 2018-ban történt meg. A színésznővel nyilván jóval ezelőtt írták alá a szerződést, míg a Disney+ 2019 novemberében indult el.

Nos a kettős premier miatt úgy tűnik, Johansson 50 millió dollárt bukott el, ami gombócban is iszonyú sok, és nyilván senki sem legyintene erre. Ennek okán a színésznő ügynöksége beperelte a stúdiót. A Disney hivatalosan annyit mondott, hogy ők betartották a szerződést, a színésznő ennek megfelelően kapott 20 millió dollárt és a Disney+ premiernek hála lehetőséget kap arra, hogy további kompenzációban részesüljön.

A problémát nyilván az okozza, hogy Johansson a film mozis boksz office-ra kötött szerződést, vagyis a bevételből kell részesülni. Kizárólag a mozis bevételből. Vagyis a szerződését nem tárgyalták újra, amikor a Disney-nél eldöntötték, hogy a Fekete Özvegyet a streaming szolgáltatásukon is bemutatják, így az a bizonyos kompenzáció sincs fixálva. Szerződés nélkül a Disney lényegében azt is megteheti, hogy egy gombot sem ad a színésznőnek a Disney+ bevételek után.

Azt, hogy nem lett újra tárgyalva a szerződés, a Marvel Studios feje, Kevin Feige is megerősítette, aki a Screenrant-nak számolt be arról, hogy aktívan kampányolt a Fekete Özvegy kizárólagos mozis premierjéért. Aztán, amikor a mozikban a film elkezdett rosszul teljesíteni, a Disney fejeseit próbálta meggyőzni arról, hogy rendezzék az ügyet Johanssonnel.

És ha azt hinnénk, hogy ez egyedi eset, és csak Johansson anyagiassága áll a dolog mögött, tévedünk. A hírek szerint Emily Blunt (Dzsungeltúra) és Emma Stone (Szörnyella) is fontolgatja a Disney beperlését, ugyanis ők is ugyanabban a cipőben járnak, mint Johansson.

mv5bytdjndlhotqtzdnlys00nzq2lwjjnzetnmjiyzfjogfkmjixxkeyxkfqcgdeqxvyndqxnjcxnqv1.jpg