Hellgate: London - a karakterkészítésMár csak hetek kérdése, és rávethetik magukat az akció-RPG műfaj hívei a Hellgate: Londonra. Az első dolog, amivel foglalkoznak majd, a karakterkészítés, így talán megéri erre is szánni egy kis időt. A lehetőségek száma nem végtelen, de azért elég nagy ahhoz, hogy egy kis időt eltöltsenek vele a rajongók. Nem lehet olyan sokat játszadozni vele, mint az Oblivion megoldásával, de azért így sem panaszkodhatunk. Az alapnak számító dolgok mind megvannak, mint a faj, kaszt, nem (igazi különbség nincs a kettő között, maximum a szemnek lesz kedvesebb látvány, ha nőt indítunk) és társaik, de ezen felül van még néhány opció, melyekkel elég egyedivé lehet tenni a karakterünket.

Az első az arc, ahol sok előre megrajzolt pofa közül kell választani, ezek elég különbözőek lesznek, az eltérő rasszok is felfedezhetőek. A következő a hajviselet, ami igen széleskörű lett, megtalálni itt mindent az egyszerűbbektől egészen a mohawkig. Ha már szőr, akkor ott a szakáll is, nőknél pedig piercingek. Bőrünk és hajunk színét is meg lehet határozni, előbbi a hófehértől a koromfeketéig terjed, Hellgate: London - a karakterkészítésutóbbinál pedig a sztenderd mellett vadabb elképzelések is helyet kaptak, mint a türkizkék. Végül pedig a magasságról és a testalkatról (csak izom, kövér karaktereket nem lehet csinálni) egy-két szó. Itt sem fukarkodtak a csúszka hosszával, egészen extrém méretekig is el lehet menni, mindkét irányba.

Ezen kívül egy rövid interjúból még az is kiderült, hogy az elhalálozást nem büntetik keményen (jelen állás szerint vagy a városban éledünk újjá vagy a pálya elején szellemként, és ekkor vissza kell rohanni a testünkhöz -  magasabb szinten majd egy kis ideig lassabban jön az XP, illetve egy kis pénzért ott helyben is fel lehet támadni), és nem kell feltétlenül sokféle kasztból összeválogatni a csapatunkat, akár egyforma karakterekkel is lehet majd menni, azok is elég hatékonyak lesznek.

És akkor jöjjön végül az életre szóló (már nem a sajátunkra értve, hanem a játék online módjáéra) előfizetés díja. Nos, ez egyszerre elég húzós összeg, de hosszú távon azért megéri: 149.99 $-t kóstál a kicsike, ami átszámítva nagyjából 27 500 Ft. Azt tessék még figyelembe venni, hogy az online résznél bármikor kihúzhatják a dugót, és ilyenkor nem fizetnek vissza semmit, illetve ez csak az alapjátékra érvényes, későbbi kiegészítőkért külön kell majd perkálni. Még egy dolog tartozik ide, ami elég egyértelmű: a szerződésben foglaltak értelmében a jogok birtokosa, a Ping0 LLC bármikor felbonthatja az előfizetést, ha szabályszegésre kerül sor. Emlékeztetőül még annyi, hogy ez az akció csak az előrendelőknek van fenntartva, és nekik is csupán november 30-ig, a résztvevő boltokban.