• December 17-én debütál a Vaják 2. évadja a Netflixen
  • Az új szezonban Geralt apafigurává válik Ciri számára
  • Henry Cavill szívesen játszaná tovább Geraltot
  • Ha izgalmas és Sapkowski munkájához hű történeteket tudnak mesélni

A Netflix alaposan eleresztette kínálatát különböző Vaják (The Witcher) produkciókkal. A farkas rémálma után két további animációs munka és a Blood Origin címre hallgató előzménytörténet is készül már. A legnagyobb érdeklődés azonban mégiscsak – az immár harmadik évadra is szerződést kapó – anyasorozatot övezi. Kevesebb mint egy hónap múlva, december 17-én érkezik a második szezon, aminek során Ríviai Geralt egyre veszélyesebb világban találja magát, ahol az emberek gyakran gonoszabbak a szörnyeknél. Henry Cavill karaktere mellett visszatér majd Ciri és Vengenbergi Yennefer is, illetve feltűnik Vezemír és az elátkozott tolvajkirály, Nivellen. Olyan történetek elevenednek meg, mint például az Egy csepp igazság.

aaaabxg51he-1qornsnu2kdkaqfl8k29htdk1-glycyzifnnul3vwammy2xvd5ybiowr2rfnegv4whwvoovnvmnmwnvfufiq.jpg
(A kép forrása: Netflix)

Egyelőre nem tudni, hogy meddig folytatódik a széria, Lauren Scmidt Hissrich showrunner mindenesetre hét évados történettel kopogtatott eredetileg a Netflixnél. A főhős Geraltot alakító Henry Cavill révén most ismét előkerült ez a terv. A játékrajongó színész, akit egyébként friss népszerűsége folytán a James Bond szereppel is hírbe hoztak, a The Hollywood Reporternek adott interjújában elmondta, hogy szívesen visszatérne még öt évadra. Viszont tett egy kikötést: addig szerepel a sorozatban, amíg izgalmas történeteket tudnak mesélni, amik hűek maradnak Andrzej Sapkowski munkájához.

web000060030005-f2-embed-large.jpg(A kép forrása: THR)

Hissrich egyébként elmondta az újságnak, hogy Cavill számtalan karakterét érintő ötlettel állt elő az új epizódok készítésekor. A nyitóévadban mindenki díjazta Geralt komor viselkedését, megformálója azonban úgy vélte, hogy a könyvek sokat időznek a főhős gondolataival, amiket a sorozatban is át kéne adni, méghozzá párbeszédek formájában. Ez a törekvés találkozott azzal a történetszállal, miszerint Geralt lassan apafigurává válik Ciri számára. Ti mit vártok a folytatástól?