• Jelenleg is zajlik az Egyesült Királyságban a Blood Origin forgatása
  • 1200 évvel az anyaszéria előtt járunk, amikor egyesül az emberek, a szörnyek és az elfek világa
  • A főhős Éile, aki távozik klánjából, hogy nomád zenészként élhessen tovább

A Netflix belevágott a Vaják-univerzum építésébe. Egy hét múlva, augusztus 23-án debütál A farkas rémálma címre keresztelt animációs sorozat, december 17-én érkezik az anyaszéria 2. évadja Henry Cavillel a főszerepben, illetve jelenleg is zajlik az Egyesült Királyságban a Blood Origin című előzményszéria forgatása. Némi fennakadást okozott áprilisban, hogy távozott a főszereplő, most viszont új csatlakozókat jelentett be a Deadline. A Gyűrűk Ura sorozatban is szereplő Lenny Henry játssza Balort, Mirren Mack (Szexoktatás) Merwynt, Nathaniel Curtis (Ez bűn) Bríant, míg Dylan Moran (Haláli hullák hajnala) Uthrokot. Az ikonikus karakterek közül feltűnik egyébként Eredin, Zacaré, Callan, Meldof, Fenrik és Syndril is.

Blood Origin egy Éile nevű, isteni hanggal megáldott rettenthetetlen harcosra fókuszál, aki távozik klánjából, hogy nomád zenészként élhessen tovább. Őt a DC-s Marcellaban látható Sophia Brown játssza, míg a másik két főszereplőt, Fjallt és Sciant az amazonos Vikingekben és a Trónok harcában epizódszerepeket vállaló Laurence O’Fuarain, valamint a Tigris és sárkány, A holnap markában című James Bond-opusz és a Kőgazdag ázsiaiak sztárja, Michelle Yeoh alakítja majd.

the-witcher-1-1.jpg
(A kép forrása: Designer Women)

A sorozat cselekménye 1200 évvel Geralt ideje előtt játszódik, amikor egyesül az emberek, a szörnyek és az elfek világa, és amikor megszületik az első vaják. Limitált szériáról beszélünk, tehát lehet, hogy több évadosra nyúlik a produkció, de minden szezon egy zárt, kerek történetet mesél majd el. A stábban ott van az anyasorozaton is dolgozó Lauren Schmidt Hissrich, illetve a The Originals és a Vaják pilotjának szkriptjét jegyző Declan De Barra. A hat epizódból hármat-hármat rendez Sarah O’Gorman (Cursed: Átkozott) és Vicky Jewson (Shrek, Cápamese).