• Vírusos megbetegedés miatt a napokban leállt a House of the Dragon, a Matilda és A Bridgerton család 2. évadjának forgatása
  • A sorozat a TH cselekménye előtt 300 évvel játszódik és a Targaryenek felemelkedését mutatja be
  • Premier 2022-ben az HBO Maxen

A Targeryen-házat is elérte a koronavírus, jelentette a Deadline. A House of the Dragon című Trónok harca előzménysorozat stábjában először találtak pozitív tesztet, ezért két napra, szerdáig szüneteltetik a dél-angliai forgatást. Az Egyesült Királyság mozgóképes produkcióinak terén egyébként ez a legfrissebb vírusos eset, amiről értesült a sajtó. A Bridgerton család 2. évadjának munkálatait múlt héten kétszer szüneteltették megbetegedés miatt, míg a szintén netflixes Matilda forgatásának ideiglenes leállításáról tegnap érkezett hír.

A House of the Dragon forgatása egyébként – egy jövőre esedékes HBO premier reményében – áprilisban kezdődött. A Targaryenek felemelkedését bemutató széria 300 évvel az anyasorozat cselekménye előtt játszódik. A produkcióban részt vesz a több ikonikus TH-epizódot (pl. HardhomeBattle of the Bastards) rendező Miguel Sapochnik és a közkedvelt főcímdalt komponáló Ramin Djawadi is. Itt láthatjátok a sorozat főhőseit és néhány forgatási fotót, a többi Trónok harca spin-off produkcióról pedig itt olvashattok.

034bc-house-of-the-dragon-1.jpg