Az előző héten már leközöltünk egy végigjátszást a Trial by Felfire Challenges névre hallgató új Hearthstone single player kalandhoz, melyben általános tippeket adtunk az egyes bossokhoz arra vonatkozóan, hogy milyen paklikat érdemes ellenük építeni. Igen ám, de mi a helyzet azokkal, akik kevésbé tapasztaltak és/vagy csak nagyon limitált lapkészlettel rendelkeznek? Nyugalom, rájuk is gondoltunk!

Az alábbiakban olyan paklikat ajánlunk, melyek kizárólag Basic és Common lapokból állnak. Miután a deckeket mi állítottuk össze és teszteltük ki, ezért garantáltan teljesíthető velük a játékmód egy kis gyakorlással!

Természetesen csak emiatt ne álljatok neki tömegesen legyártani a hiányzó kártyákat, ha van olyan Common, ami nincs meg. Ugyanakkor a most következő paklik között igen nagy az átfedés, úgyhogy ha megszenvedtél valamelyik főellenféllel, akkor itt megtalálod az olcsó segítséget. Általános tanácsokat ezúttal nem adunk a bossok kapcsán, azokat megtaláljátok a múlt heti cikkben.

Doom Lord Kazzak

Kód a paklihoz:
AAECAa0GAA8IHpcCyQbTCtcK0aUDmakD2awD7rADk7oDr7oDsLoD9LsDo9UDAA==

Ahogy azt a múlt héten leírtuk, itt kizárólag arra kell törekedni, hogy megoldjuk Kazzak összes lényét, hiszen a laphúzások miatt a Fatigue garantáltan előbb kivégzi őt, ha eljutunk a játék végéig. A Gyrocopter + Grave Rune kombóval nagyon durva pusztítást lehet végezni, de a lényeg általánosságban az, hogy 100% reaktív játékot játsszatok, támadó jelleggel csak a Dormant minionokat tegyétek ki. Elvileg mindenre elég kell, hogy legyen a megoldásotok, a gyógyulás miatt pedig simán lehet kivárásra játszani.

Gruul the Dragonkiller

Kód a paklihoz:
AAECAZICAA9AzQH+AcQG5AjcogOAqAOXrQP9rQPerwPkugPougPuugPYvgPivgMA

A sebző Hero Power gigantikus minionokkal elég jól kikerülhető, ez pedig a Druid asztala. A kulcslapok a Strenght in Numbers, a Wild Growth és az Overgrowth, a mulligan során ezeket keressétek, hiszen a cél az, hogy minél előbb "kicsaljuk" a nagy lényeket. Ha ezt sikerül abszolválni, akkor nem okozhat problémát – csak ne terüljetek ki nagyon, mert játszik Brawllal is.

Magtheridon

Kód a paklihoz:
AAECAa0GAA/YAYMJ0wrUCtcK0aUDmakD2awD7bAD7rADk7oDr7oD9LsD3L4Do9UDAA==

A Priest lénytápolásai és gyógyítása ideálisak Magtheridon ellen, hiszen elég csak felbuffolnunk egy miniont, majd életben tartani, és folyamatosan le fogjuk tudni ütni a Cube-okat. Mivel a bossnak leszedése alig van, asztaltakarítása pedig egyáltalán nincs, ezért bátran lehet olcsóbb minionokat használni: egy második körös Bloodfen Raptor és egy harmadik körös Apotheosis után például már rögtön meg is kezdhetjük a kockák letakarítását, a Raging Worgen és a Gyrocopter pedig a Windfury által válnak igen hatékonnyá. A Hero Power és a Sandhoof Waterbearer pedig gondoskodnak arról, hogy lényeink folyamatosan visszagyógyuljanak.

Supremus

Kód a paklihoz:
AAECAa0GAA8IHskGywjTCtGlA5mpA9msA+6wA5m2A5O6A6+6A9i+A+S+A6PVAwA=

Továbbra is maradunk a Priestnél, Supremus legyőzése ugyanis úgy a legegyszerűbb, ha megoldjuk mindenét, miközben nem nagyon adunk neki lehetőséget arra, hogy kisüthesse a hősképessége lénytermelését. Minionnal emiatt kevéssel játszunk, bekerült ellenben a Disguised Wanderer, ami nagyon jó ide, hiszen elég annyit tenni, hogy 1 HP felett tartjuk a körünkben, majd ha meghal, akkor a 9/1-et bele tudjuk ütni bármelyik lényébe. Amúgy szedjetek le mindent (ebben a másoló lapok is segítenek, hiszen a boss is tele van removallal), gyógyulgassatok, és tartogassátok a lénytápolásokat a megfelelő pillanatra, amikor tényleg segítenek leütni valamit vagy életben tartani egy miniont, a többit pedig a Fatigue elintézi.

Teron Gorefiend

A Gruul ellen használt nagylényes Druid ide is tökéletes. A játék elején passzívak leszünk ugyan, miközben próbáljuk feljebb tornászni a manánkat (természetesen itt is ezeket a lapokat érdemes megtartani), de szerencsére van 3 darab ingyen leszedésünk, melyekkel kibekkelhetjük az első köröket (általában akkor érdemes elsütni őket, amikor 2 darab Shadowy Construct van kint, 1 még bevállalható). Később pedig már a nagy lények gyönyörűen kezelik az asztalt – és ezt tegyétek is meg, mert sok lénytápolással játszik Teron, úgyhogy jobb tisztán tartani a boardot.

Mother Shahraz

Kód a paklihoz:
AAECAa0GAA8IyQaKB9MK1wrSpQPypQOZqQPRrAPZrAOTugOvugOwugPcvgOj1QMA

Itt egyértelműen ugrik egyet a nehézség, de szerencsére nem teljesíthetetlen a boss, csak nagyon türelmesnek kell lenni – vagyis visszatérünk a Priesthez. A játék szinte végig a védekezésről szól: igyekezettek leszedni mindent (a Mind Control esszenciális Coilfang Warlord ellen), kezdőkézre pedig a Shadow Word: Death és az Acidic Swamp Ooze a legfontosabbak. Utóbbit a Corsaire Cache által felhúzott, felbuffolt fegyverre érdemes tartogatni (legfőképp a Sul'thraze-re), az Upgrade!-et és a Captain Greenskint hajlamos magában kitenni a boss, úgyhogy ezek kevésbé veszélyesek, a Fiery War Axe pedig sima gyógyulással kivédhető általában. Ha nagyon kell a védelem, akkor a Bone Wraith + Grave Rune kombó jókora falat építhet, ha pedig már kifogyott a fegyverekből, akkor elkezdhettek bátrabban kipakolni. Fontos azonban, hogy gondolni kell nyerésre is, mert a hősképessége a Fatigue ellen is jó! Emiatt az ideális végjáték az, ahol kint van 2-3 lényünk, ahol egy 2/X-es minion üti először minden körben Shahrazt, akit így a Hero Powerünkkel mindig meg tudunk gyógyítani (hiszen 2-t fog sérülni), egy másik, felbuffolt lény (lehetőleg Apotheosisszal, hogy a Fatigue nekünk se okozzon gondot) pedig beviszi mellette a tényleges sebzést, minden más pedig már csak ráadás. Sajnos lesznek olyan húzásai, ahol semmi nem fogsz tudni tenni, de néhány újrakezdés után sikerülnie kell.

Lady Vashj

Kód a paklihoz:
AAECAa0GAA8IHkTLCNMK1wqgngPwpQOZqQPZrAOZtgOTugOvugPYvgPivgMA

Maradunk a Priestnél, de kicsit más irányt veszünk, a lények ellen ideális Hero Power és a sok hatalmas minion ellen ugyanis kell egy új stratégia. Én végül a nagyot ütő Stealth lények felé (Stranglethorn Tiger, Wasteland Assassin) mentem el, hiszen ezekkel egyrészt nem nagyon tud mit kezdeni a boss, másrészt a következő körben, amikor aktívak lesznek, nyugodtan felbuffolhatjuk őket. A Grave Rune itt különösen felértékelődik, ha pedig a Renew-ból további buff lapokat tudunk kiszedni (leginkább: Psyche Split), akkor lényegében nyert ügyünk van. Mivel neki is van sok leszedése, ezért a Mind Vision és a Thoughsteal jól működnek, de bekerült néhány extra lap a sok óriás ellen is, mint az Aeon Reaver vagy a Burly Shovelfist. A játék elején mindenképp keressétek a Shadow Word: Death-et (és semmi mást), mert nálam szinte mindig a 4 mana 7/7-tel kezdett Vashj, amire ha nincs azonnal megoldás, akkor már mehet is a restart.

Kael'thas Sunstrider

Kód a paklihoz:
AAECAa0GAA9EogLTCtQK0aUD8KUDmakD0awD2awDl60D/7ADk7oDr7oD4r4Do9UDAA==

Az előző pakli átalakított változatával gyerekjáték ez a boss. Mivel kevés lénye van, ezért ezek megoldása nem lesz nehéz a Priesttel (a Pyros és az Al'ar ellen bekerült az Ironbeak Owl, ezt általában ezekre tartogassátok, de ha jól álltok leszedésekkel, akkor az Astromancer Solarianra is jó ellőni). Már csak az a kérdés, hogy miként tudunk nyerni úgy, hogy a boss is tele van removal lapokkal? A Stealth vonal itt is remekül működik, csak buffoljatok fel türelmesen valamit, és onnantól nincs megállás, mivel Kael'thas hamar ki tud ürülni, a Pyroblastokat pedig általában bele fogja lövöldözni a többi lényetekbe, így csupán annyit a dolgotok, hogy egy 10 HP feletti miniont (vagy 3-4 kisebbet) életben tartsatok.

Illidan Stormrage

Kód a paklihoz:
AAECAa0GAA+XAskGigfTCtcK0aUDmakD2awDmbYDk7oDr7oD1r4D2L4D3L4Do9UDAA==

Illidan legyőzése nem éppen könnyű feladat Rare, Epic és Legendary lapok nélkül, de szerencsére közel sem lehetetlen. Amikor tökéletesen húz az első körökben, akkor egyszerűen nem fogod tudni megállítani, úgyhogy nyomj nyugodtan a restartra, az elhúzódó meccseket viszont már elég jól le lehet hozni – csak figyelj arra, hogy legyen nálad Acidic Swamp Ooze a fegyvereire, azok ugyanis önmagukban el tudják dönteni a csatát. Mindenre van megoldása, a nagy HP-val rendelkező minionokat is le tudja ütni ilyen-olyan kombókkal, úgyhogy mindenképpen kell szerencse is, de legalább annyi segítségünk van, hogy Illidan néha elég nagy hülyeségeket is csinál, úgyhogy ha ezeket a szuboptimális köröket ki tudjátok használni, akkor összejöhet a győzelem.

Látható, hogy két kivétellel mindegyik főellenfelet Priesttel győztük le, ráadásul a paklik között elég nagy az átfedés is – minél több leszedés, sok gyógyulás, illetve erős lények felbuffolása, a legtöbb harc során ez a kulcs. A két legnehezebb csata szerintem Shahraz és Illidan, úgyhogy ne lepődjetek meg, ha itt kicsit el kell időznötök, az Adventure első oldala ellenben első nekifutásra is könnyedén lenyomható, ha nem húztok nagyon rosszul. A második oldalnál már erősen oda kell figyelni arra, hogy a bossok milyen lapokkal játszanak, és a saját játékunknál is fontosabb, hogy minden egyes veszélyforrására legyen megoldásunk.

Reméljük, hogy a fenti paklik segítségével azok is teljesíteni tudják majd a Trial by Felfire Challengest, akiknek korábban nem sikerült, de azok is nyugodtan fussanak neki újból, akiknek már megvan a Golden Kael'thas, hiszen nagyon szórakoztató kihívásról van szó!