Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került épp terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

Britpopper

A 2002-es Mafia hatalmas kedvencem volt annak idején. Sokkal jobban bejött, mint előtte a GTA 3, vagy utána a GTA Vice City, köszönhetően ez a jóval mélyebb, drámaibb történetének és a remekül megírt karaktereinek. Tommy Angelo a videojátékos történelem egyik legmeghatározóbb alakja számomra, aki egyszerű taxisofőrből válik rettegett bűnözővé. Bár van egyfajta becsületkódexe, a morálisan egyre megkérdőjelezhetőbb feladatok végül teljesen eltorzítják a lelkét, és még mielőtt a totális téboly szélére sodródna, eldönti, hogy feladja addigi életét: szembeszáll a Donnal, a barátaival, a gengszter életmóddal – ám végül őt is utoléri a végzete. Féltem, hogy ezt a klasszikust sosem fogják tudni érdemben feltámasztani, de a Definitive Edition sikerrel vette az akadályt. Lost Heaven városa továbbra is a legutolsó virágboltosig aprólékosan kidolgozott, és talán most jön át a leginkább, hogy milyen lehetett annak idején, a ’30-as években, Amerikában egy ilyen nyüzsgő metropoliszban élni.

mafia-definitive-edition20210903111906.jpg

Az új szinkron, vagy az új zenék a rádióban engem személy szerint egyáltalán nem zavarnak, és örömmel vettem, hogy végre Tommy magánélete – pontosabban a kapcsolata Sarah-val – mennyivel nagyobb hangsúlyt kapott. A látvány parádés (főleg esős időben, éjjel érdemes megcsodálni a város fényeit!), a hangulat pedig ismét úgy elkapott, mint 13 éves koromban. Örömmel vettem azt is, hogy a Hangar 13 csapata méltósággal, tisztelettel nyúlt az alapjátékhoz, és még az olyan kis apróságokra is ügyeltek, mint például, hogy a moteles küldetés elején pontosan ugyanúgy kilőhetjük a sárga kocsi kerekeit (ezzel megkönnyítve utána az üldözős szakaszt), mint 2002-ben. Le a kalappal, de tényleg! Az biztos, hogy a Free Ride mód még jódarabig benn fog tartani, és ezen a hétvégén is elrejtett kocsik után kutatok majd városszerte.

Dzséjt

Az Alan Wake Remastered bejelentése meghozta a kedvem az ahhoz a játékhoz szorosan kapcsolódó Control újrajátszásához. A hangulatos és akciódús program az Oldest House nevű épületben játszódik, ahol a Federal Bureau of Control nevű kormányhivatal székel. A szervezet feladata a paranormális események monitorozása és elhárítása. Ám légy került a levesbe, amikor a Hiss nevű enitás elszabadult az épületben és majdnem mindenkit megszállt. 

Ide téved be Jesse Faden, aki akaratlanul az FBC igazgatójává és a probléma megoldójává válik. Különleges képességeinek és a misztikus, rejtélyekkel teli Old House nem egyszerű TPS. Roppant szórakoztató program, remek sztorival és rengeteg felfedezni valóval. Ráadásul ez is kapott két remek, sztori alapú DLC-t. A The Foundationben a Oldest House-t kell megóvnunk a pusztulástól, míg az AWE Alan Wake sztoriját bővíti.

Wilson

Újabb hétvége, újabb tesztjáték: az elmúlt hónapok során nem túl sok alkalommal volt ilyen, de most zsinórban, egymás után többször is. Ezen a héten az Eastward a soros, amely több, a kilencvenes éveket meghatározó játékból inspirálódott, hogy közben megtalálja a saját hangját is – hamarosan olvashatjátok, hogy mekkora sikerrel.

202109171638051.jpg

Az biztos, hogy közben a figyelmem egy kis része a Genshin Impact felé megy el, mert kacérkodom a gondolattal, hogy visszatérek hozzá (a megjelenéskor sajnos csak elhanyagolható idő, pár óra jutott rá), és közben már ott lebeg a szemeim előtt a jövőheti Lost Judgment is, amit egyszerűen nem pakolhatok arrébb. Pedig az lenne a logikus, elvégre ott van még az ezen a hét elején elkezdett Deathloop is... és még mondják, hogy idén minden játék 2022-re csúszott!

Trau

Nosztalgiából elkövetett helikopteres gyilkolászatot terveztem be vasárnapra a Heliforce világában: ennek oka, hogy a minap belefutottam a még 2012-ben készített afganisztáni fotóimba. Ennek egyik legjobb része az volt, amikor egy Mi-35-ös harcihelikopter géppárral karcoltuk az eget Kabul fölött.

07.jpg

A személyzet kétharmada magyar volt, szolnokiak, s ők oktatták az afgán pilótákat. Ma már kevesen emlékeznek erre, az ország is alaposan megváltozott néhány hete, én is öregebb lettem 9 évvel – bosszút állok a pixeleken a virtuális harcihelikkel!

Ez lett volna Hétvégame rovatunk eheti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?