Highlander: csak egy maradhat!Csak egy maradhat! - hangzott el számtalanszor Adrian Paul - a magyar barátnővel rendelkező sztár - szájából Duncan MacLeod-ként a Hegylakó sorozatban. A szériát párszor - nem elégszer! - műsorukra tűzték a magyar televízióadók is, szóval itthon sem lehet ismeretlen a korához képest látványos, és igencsak hangulatos kis sorozat, amelynek első részében magával Cristopher Lambert-tel is összefuthattunk, és egy olyan időzavarral találkozhattunk, amelyben minimum a téridőkontinuúm borulna meg. (Már aki látta az első részt, az sejti, miről beszélek.) Mindegy, lényeg a lényeg, bejelentették a játékváltozatot PC-re, és új generációs konzolokra!

Highlander: csak egy maradhat!Érdekesség, hogy az Eidos - a játék kiadója - azonnal eltüntette a forrásunkról az információkat, így sajnos egyelőre képekkel NEM tudok szolgálni, de voltak, és nagyon jól néztek ki, hála az égnek. Amire emlékszem, fejből, a sajtóanyagból - amelyet aztán leradíroztak ugye... -, az alapján teljesen 'modern' 3D grafikát kapunk. A sorozat összes fontos szereplője tiszteletét teszi majd - csak Amandát ne! -, 18 küldetés alatt lesz időnk velük Highlander: csak egy maradhat!alaposabban megismerkedni. Három fő helyszínen zajlik majd a küzdelem: egy alig pár évvel a jövőben elhelyezkedő nagyvárosban, Pompei fala közt - még a pusztulás előtt; illetve a skót felföld lankáin. Három fegyverben válhatunk "fejvesztően" profivá, szerepel köztük a katana is, hála az égnek, ééés... nagy vonalakban ennyi rémlik. A fejlesztést egyelőre nem tudjuk, ki végzi, mint ahogy azt sem, hogy mikor kerül a boltok polcainak közelébe - részletesebb infók után frissítjük a hírt, képekkel.

Friss: türelem tornaterem, megérkeztek a képek, mind a három történelmi korból. A narancssárgás színvilág a közeljövő egyik metropolitenjéből származik, a sötétbarnás esélyesen a Skót felföld, míg a nagyon szürke - a tűzhányóval - kizárásos alapon Pompei. A képek mesések, most már modelleket akarunk látni, meg hírt arról, ki is lesz a főszereplő!