• Novemer 12-én kezdi működését a Disney+
  • Csak heti rendszerességgel érkeznek majd a sorozatok epizódjai
  • Főleg családbarát tartalmakat szánnak a kínálatba
  • A netflixes és az HBO GO-s előfizetésnél drágább lesz a tarifa

Több mint egy éve készül már a Disney, hogy elindítsa saját streamingszolgáltató platformját, a november 12-i premier közeledtével pedig egyre több részletre derül fény. Noha az indulásra szánt produkciók, köztük Sólyom és Amerika Kapitány közös szériája, illetve a nemrég előzetest kapó The Mandalorian és élőszereplős Susi és a Tekergő nagy érdeklődésre tartanak számot, több kritika is érte már most a Disney+ jövőbeli működését.

Először azt panaszolták fel sokan, hogy a legtöbb mai szériával ellentétben a Disney csak hetente teszi majd közzé sorozatainak epizódjait (mondjuk erre máshol is látunk példát). Az is kiderült továbbá, hogy a tartalmak többsége – a stúdió hagyományaihoz híven – továbbra is családbarát marad. Sajtófeltételezések szerint a szintén a Disney üzemeltette Hulura szánják a szigorúbb korhatár-besorolást kapó filmeket.

Az említetteknél sokkal nagyobb problémát jelenthet azonban a rajongók számára, hogy a Hulu és a Disney+ valamennyi filmjére és sorozatára szóló közös előfizetés jóval több pénzbe kerül majd, mint a netflixes és az hbo go-s tarifa. Jóllehet a Disney+ saját alapcsomagja négy dollárral olcsóbb lesz a Netflix standard díjazásánál. Ti várjátok már az új streamingszolgáltató zászlóbontását?

disneypluslogo-100783922-large.jpg