• Jon Favreau már írja a The Mandalorian második évadjának forgatókönyvét
  • A Disney egyelőre nem rendelte meg az új szezont
  • A sorozat november 12-én debütál a Disney+ műsortárában

Úgy tűnik, hogy a december 19-én debütáló Skywalker kora című kilencedik epizód után – akárcsak a Star Trek-univerzumban – a Star Wars világában is a sorozatoké lesz a főszerep (legalábbis a 2020-as évekre tervezett következő két trilógia erejéig biztosan). Ezeknek zászlóshajója a Disney+ nyitányára szánt, Jon Favreau (Vasember, Az oroszlánkirály) showrunneri égisze alatt készülő The Mandalorian lesz.

A Mandalorian cselekménye öt évvel a Halálcsillag felrobbantása után, az Új Köztársaság formálódásának idején játszódik majd a galaxis egy kevéssé ellenőrzött vidékén. Főszerepben a Trónok Harca Oberyn Martelljét alakító Pedro Pascal látható, de feltűnik mellette is Gina Carano (Deadpool, Halálos iramban 6) és Carl Weathers (A ragadozó, Rocky) is (az első karakterposztereket itt láthatjátok).

the-mandalorian-01.jpg

Jóllehet egyelőre csak valószínűsíthető a november 12-én debütáló széria sikere, Favreau máris a folytatásról beszélt: Collidernek adott nyilatkozatában elmondta, hogy már írja a második évad forgatókönyvét. A Disney hivatalosan még nem rendelte meg a következő szezont, egy relatíve sikeres nyitóévad esetében azonban aligha lehetnek kétségeink a jövőt illetően.