• Azért lett John Wick a filmek címe, mert az eredeti nevet nem tudta megjegyezni Keanu Reeves
  • A 2022. májusában érkező 4. részben szerepelnek majd a 3. részből kivágott látványos akciójelenetek is
  • A Ballerina főszereplője egy a családja gyilkosain bosszút álló bérgyilkosnő lesz

Derek Kolstad forgatókönyvíró egy interjúban elárulta, hogy csak azért lett az elmúlt évtized egyik legsikeresebb filmes franchise-ának a címe John Wick, mert a főszereplő Keanu Reeves nem tudta megjegyezni az eredetileg Scornra (magyarul: megvetés) keresztelt mű címét. Mivel a csillagszemű színész interjúiban csak John Wickként hivatkozott a filmekre, a marketingesek javaslatára végül az utolsó pillanatban megváltoztatták a címet.

John Wick 4

A napokban néhány új információ is felröppent a széria folytatásaival kapcsolatban. Egyrészt készül The Continental néven egy spin-off sorozat, ami a bérgyilkosok világában merülne el, ám ez csak a negyedik epizód után debütálhat. Utóbbi a tervek szerint 2022. május 27-én érkezik majd és az állandó rendező Chad Stahelski elmondása szerint a harmadik részből végül kivágott, de arra érdemes akciójelenetek is szerepelnek majd az új filmben.

07956f40-77c4-11e9-9073-657a85982e73.jpg

Ballerina

Tavaly óta tudjuk, hogy Len Wiseman (Swamp Thing; Underworld) rendező és Shay Hatten (Parabellum) forgatókönyvíró égisze alatt készül egy női főszereplős spin-off is, ami tovább árnyalná az univerzumot. Egyelőre sem a premierdátumot, sem a főszereplőt nem nevezték meg (Parabellumban azonos néven látható Unity Phelan az esélyes), a történet váza viszont immár publikus: egy bérgyilkosnő bosszút áll a családja gyilkosain.

phelanunity-2226-4c-photocrediterinbaiano.jpg