A prezentáció során sajnos a fejlesztők hallgatagok voltak a játék történetéről, és csak annyit árultak el, hogy a 47-es ügynök ezúttal személyes kalandot él áll, melynek során volt barátok árulják el, és még egy konspirációval is szembetalálja magát -- a játékmenetet illetően azonban már szerencsére beszédesebbek voltak.

Egy könyvtári pályát bemutató demó során a jelenlévők a második generációs Glacier motorral ismerkedhettek meg közelebbről, és a visszajelzések igencsak pozitívak voltak. A legszembetűnőbb változás, hogy a játék gyönyörűen néz ki; a textúrák tűélesek, a karakterek részletesen kidolgozottak, a fény/árnyák- illetve az időjárási effektek pedig élettel töltik meg az amúgy sem unalmas pályákat. A felszín alatt azonban még több változás rejlik, a mesterséges intelligencia például nagyon sokat fejlődött, és játékmenet sem maradt érintetlenül.

Hitman: Absolution JátékképekHitman: Absolution JátékképekHitman: Absolution Játékképek

A küldetések során továbbra is az a célunk, hogy észrevétlenül jussunk a célszemélyhez, majd ugyanilyen módon jussunk is ki, vagyis a kopsz bérgyilkosból szerencsére nem lett akcióhős, sőt lőni igazából nem is nagyon tud. Természetesen lehetőségünk lesz elsütni a fegyverünket, de öngyilkosság lenne tűzharcba bonyolódni, jobb nekünk az árnyékokban meghúzódni, már csak azért is, mert itt jelennek meg az új játékmenetelemek.

Az Arkham Asylumból is ismerős detektívnézettel láthatjuk, hogy az őrök hol tartózkodnak, illetve ezzel könnyebben megtalálhatjuk a vakfoltokat. Abban az esetben azonban, ha véletlenül kitévednénk a fedezékünkből, a képernyő közepén egy nagy visszaszámláló figyelmeztet arról, mennyi időnk van visszajutni, de lehetőségünk van arra is , hogy felöltsük egy NPC ruháját, így beolvadva a környezetbe.

 

A 2012-ben PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra érkező Hitman: Absolutionról részletes információkat olvashattok a június 9-én megjelenő PC Guruban.