A nemrég bejelentett Hitman 2 új játékmódja lesz a Sniper Assassin, amiben hősünknek nincs más dolga, mint egy távoli, de jó fekvésű pontról egy mesterlövész puskával kilőni a célpontjait, záros határidőn belül, lehetőség szerint észrevétlenül. Pofonegyszerűnek hangzik, pedig nem az, sőt meglehetősen sok türelem kell ahhoz, hogy egy küldetést a lehető legmagasabb ponttal zárhassuk.

A türelem célpontot terem

A Hitman 2 előrendelői már kipróbálhatják a Sniper Assassin egyik pályáját. Ebben 47-es egy szirt peremén gubbasztva kezdhet bele a műveletbe, aminek végcélja három bűnöző és egy rakás testőr lemészárlása egy ausztriai kastélyban tartott esküvő alatt (az egyik célpont a mennyasszony apja).

Természetesen minden szabály érvényes, amit megszokhattunk a Hitman-játékoktól: legyünk gyorsak, lehetőség szerint ténykedésünket ne fedezzék fel és ne öljünk meg ártatlanokat. Nos, ez akkor sem egyszerű feladat, ha a helyszínen vagyunk, jó pár száz méterről még nehezebb kivitelezni. Pláne úgy, hogy közben csak 15 percünk van minden egyes célpont lelövésére.

Mondanom sem kell, ha ténykedésünket felfedezik, teszem azt a tömeg közepén lövünk valakit fejbe, vagy az egyik hulla szem előtt marad, akkor felpörögnek az események. Nem köszönt ránk a game over, de a fő célpontok menekülni kezdenek, a testőrök meg megpróbálnak levadászni minket (esetleg ők is menekülőre fogják a dolgot, ha addigra megbízóikat kinyírtuk) – utóbbi a kisebb gond, elég távol vagyunk, hogy ne kelljen tőlük tartanunk.

A menekülő főcélpontok levadászása viszont nehezebb mutatvány, hiszen nagyon sebesen futnak a kocsijuk vagy éppen helikopterük irányába, és ha addig nem sikerül földre küldenünk őket, nos, akkor jön bizony buktuk az értékes pontokat. Szóval, ha csak nem akarunk galibát, nagyon körültekintően kell eljárnunk. Amihez türelem kell és odafigyelés. Nem jár pont azért, ha egy perc alatt mindent elrendezel, viszont nagyon sok pontot lehet gyűjteni azzal, ha mindent hibátlanul csinálsz.

Természetesen a pontokért cserébe szintet léphetünk, és ezért cserébe a fegyverünk egyes elemei egyre jobbak lesznek. Nagyobb tár, gyorsabb újratöltés, jobb távcső, erősebb lőszer (alapból három van: páncéltörő, faltörő és sokkhullám), ilyenekkel leszünk egyre gazdagabbak és egyre jobb gyilkosok.

Lehetőségek tárháza

A Sniper Assassin újrajátszásának nagyon jót tesz a már jól ismert Opportunities-rendszer, azaz azok az előre meghatározott lehetőségek, amikkel ha élünk, egyrészt extra pontokat kapunk, másrészt afféle segítséget is nyújtanak a játékhoz – persze nem muszáj élni velük, de ha gyorsan akar az ember fejlődni, érdemes mindegyik lehetőséget kipipálni.

És ez lehet majd a Sniper Assassin erőssége is, hiszen bár ugyanazt a küldetéssort csinálhatjuk meg újra és újra, a változatos Opportunitie-kal órákig lekötheti az embert a sunyi mesterlövészkedés. Főleg, ha baráttal állunk neki, merthogy ez a játékmód kooperatív módban is játszható. Ekkor persze nem 47-est, hanem két másik orvgyilkost alakíthatunk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!