• Todd Phillips rendező közzétett egy képet a Joker 2 kész forgatókönyvéről
  • A Folie á Deux cím egy betegségre, azonos téveszmében szenvedő személyekre utal
  • 2023-ban kezdődhet a film forgatása
  • Az első részről írt kritikánkat itt olvashatjátok

Az amerikai sajtó már a 2019-es premier táján tapasztalt sikerek láttán tudni vélte, mától pedig hivatalos, hogy a DC elkészíti a Joker folytatását. Todd Phillips rendező Instagram oldalán osztotta meg a kész forgatókönyv fedlapját. A második rész címe Folie á Deux, ami egy betegségre, azonos téveszmében szenvedő személyekre utal. Az új szkriptet ugyanúgy a direktor és Scott Silver jegyzi, mint az első rész esetében.

Noha két téveszmés hőst feltételez a cím, nem valószínű, hogy a filmben Joaquin Phoenix karakteréhez csatlakozik Barry Keoghan, akit a Batman kivágott jelenetében láthattunk. A DC inkább különválasztja alternatív univerzumait. Felmerül továbbá Willem Dafoe korábbi ötlete: a népszerű színész azt javasolta, hogy egy csaló Jokerre koncentráljon a második rész. Akárhogyan is, valószínűleg más történetet látunk majd.

A forgatás feltehetően idén kezdődik, Phoenix részvételével. A premierre várhatóan 2024-ben vagy 2025-ben kerül sor. Ti örültök a második résznek és a stáb visszatérésének? Írjátok meg kommentben, ti hogy folytatnátok a filmet!