• Már látható mozikban az általunk is méltatott Batman
  • Pingvin saját sorozatot kap az HBO Maxen, ami a filmben látottakkal kezdődik
  • Készül egy széria az Arkham Asylum alapján is
  • Anya Taylor-Joy Harley Quinnként csatlakozhat az alternatív Batman univezumhoz

Az örvendező kritikák és a hatalmas rajongói érdeklődés láttán nem nehéz megjósolni, hogy nagy sikert arat majd a jegypénztáraknál is a Batman. A DC univerzumon kívül játszódó gótikus thrillerének végjátéka meg is ágyaz a folytatásnak, most mégsem a második epizódról beszélnek, hanem az esetleges sorozatokról. Azt már korábban hivatalosan bejelentette az HBO Max, hogy képernyőre tűz egy Colin Farrell főszereplésével felálló Pingvin sorozatot.

Matt Reeves elmondása szerint a széria cselekménye ott kezdődik, ahol film elbúcsúzott a gengsztertől. Egy olyan amerikai álomba oltott Sebhelyesarcú sztorit tervez, aminek főhősét eleinte alábecsülik, ő viszont hisz magában és a zsigeri erőszakban, ezért bármire képes. Inspirációként nevezte meg a Hosszú nagypéntek című 1980-as gengszterfilmet is a direktor Deadline-nak adott nyilatkozatában.

colin-farrell-the-batman-penguin-social.jpg
(A kép forrása: Collider)

Reeves eredetileg egy korrupt rendőrt állított volna középpontba, végül azonban Pingvinnek szentelte figyelmét. Ami viszont újdonság, hogy a filmkészítő egy másik sorozatról is beszélt, ami az Arkham Asylum alapján készül. Utóbbi elég homályos leírás, viszont ezzel tulajdonképpen hivatalos megerősítést nyert, hogy egy külön Batman univerzumot tervez a DC.

download.jpg
(A kép forrása: LA Times)

Mi több, a Giant Freakin Robot értesülése szerint Anya Taylor-Joy jelenleg Harley Quinn szerepéről tárgyal. Ezzel nem fenyegeti a DCEU alakulását és Margot Robbie munkáit, viszont az alternatív síkon épülő Batman franchise során bármikor találkozhat a két hős. Érdekesség továbbá, hogy Matt Reeves produceri égisze alatt dolgoznak egy animációs Batman sorozaton is.