2022 az év, amikor a DC több filmmel készül, mint a nagy rivális Marvel (utóbbi idei terveiről itt olvashattok bővebben). Mától látható az univerzumon kívül játszódó Batman, ami pont azt a borongós-gótikus thriller élményt hozza el a mozikba, mint amit előzeteseiben ígért. Három másik szuperhőst is megismerünk azonban a következő esztendőben, akiket Bruce Wayne oldalán láthattok az alábbi kedvcsinálóban. Ti melyik film premierjét várjátok leginkább?

Batman – premier: ma

Ma mozikba kerül a Batman nyilvános működésének kezdetén játszódó film, amiben a Pingvin és Rébusz jelentette veszély mellett Macskanő is feltűnik. A romantikus Bruce Wayne szerepében Robert Pattinsont láthatjuk, a további főbb karaktereket pedig Zoë Kravitz, Andy Serkis, Paul Dano és Colin Farrell alakítják. Utóbbira érdemes külön figyelni, hiszen saját sorozatot kapott az HBO-tól.

  • A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

youtube-8-1.jpg
(A kép forrása: News Dio)

Black Adam – premier: október 21.

A képregényekben szupergonoszként ábrázolt figura ókori egyiptomi szolgaként kapott varázserőt Shazamtól, amikor azonban visszaélt hatalmával, a varázsló elzárta őt a világtól. A cselekményről szerencsére nem spoilereztek az alkotók, az alapszituációt viszont ismerjük: a főhős a Justice Society of America nevű társaság ügynökeivel küzd meg a filmben, akiket Pierce Brosnan karaktere irányít. Az antagonista szerepében Dwayne Johnson.

mv5bytm4mwriytitztiwzc00mzfjltg2odktytuxndu1zwmymgzkxkeyxkfqcgdeqwpnyw1iv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

The Flash

Andy Muschietti (Stephen King: Az) rendezése a Flashpoint képregényekn alapul. Eszerint az új Pókember epizódhoz hasonló, multiverzumon átívelő sztorira számíthatunk. Barry Allen teljesen új világban ébred, ahol Superman nem létezik. Aquaman otthona, Atlantisz Wonder Woman hazájával, Themysciraval áll háborúban. Gotham City-ben Bruce Wayne-t meggyilkolták szülei szeme láttára, majd apja, Thomas Wayne lett a Sötét Lovag. Egyedül Barry emlékszik a másik világra, aki kivételes képességét bevetve igyekszik visszatéríteni az alternatív valóságot a rendes kerékvágásba.

A több síkon játszódó történet indokolja, hogy Ben Affleck és Michael Keaton is feltűnik Batmanként. Supergirlt Sasha Calle alakítja, Zod tábornok szerepében Michael Shannont láthatjuk, míg a címszereplőt természetesen Ezra Miller formálja meg.

mv5bmgmyntzmnzktmwrjmi00y2yyltkyowetyjy4nwyyzdnmnwe4xkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynqv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Aquaman

A 2022. december 16-án debütáló Aquaman and the Lost Kingdomban az emberekkel hagyományosan ellenséges Necrus királyság múltját kutatják hőseink. Visszatér a főszerepekben Jason Momoa és Amber Heard, illetve feltűnik mellettük Nicole Kidman, Patrick Wilson, Dolph Lundgren és Yahya Abdul-Mateen II. A színészgárda nem spórolta meg az izzadságos felkészülést a produkcióra, ami újfent James Wan rendező keze alatt készült.

losiaqua.jfif
(A kép forrása: The Los Angeles Times)

Korábbi bejelentés szerint idén mutatják be a Leslie Grace (In the Heights) főszereplésével készülő Batgirlt is. Pontos premierdátumot egyelőre nem kapott az HBO Max kínálatába szánt film.

batgirl-everything-we-know-so-far.jpg
(A kép forrása: Collider)