• Willem Dafoe szerint érdemes lenne bevezetni egy csaló Jokert Phoenix karaktere mellé
  • Egy olyan figurát, aki utánozni kezdi és aláássa a 2019-ben megismert hős tetteit
  • Pletykák szerint tervben van a Joker 2

Willem Dafoe azon kevesek közé tartozik, akik egyaránt bejáratosak a DC és a Marvel berkeibe. A Zöld Manóként nemrég ismét feltűnt színész korábban a rivális univerzum Vulkoját is alakította, nem tűnik tehát teljesen elrugaszkodott gondolatkísérletnek, amit GQ magazinnak adott interjújában osztott meg. Felvetette egy másik Joker bevezetésének lehetőségét.

Dafoe köztudottan szereti boncolgatni karaktereit és új árnyalatokat keresni a filmekben, új ötletéről viszont – a hollywoodi alkotókat beleértve – nem beszélt eddig senkivel. Felvetette, hogy Joaquin Phoenix figurája mellett feltűnhetne egy másik bajkeverő, egy csaló is. „Érdekes lenne, ha létezne mondjuk egy imposztor Joker” – mondta. Nem egymással vetélkedő személyekre gondol, hanem egy olyan karakterre, aki Phoenix alakját kezdi utánozni és az embereket megtéveszte kijelenti magáról, hogy ő Joker. Ezzel akár alá is áshatná a 2019-es filmben megismert címszereplő tetteit.

justice-league-willem-dafoe-675x449.jpg
(A kép forrása: Film Buff Online)

Amilyen apró elszólásnak tűnik, akár meg is valósulhat Dafoe koncepcióa, ám ehhez egy új Joker filmre volna szükség. Jelenleg a DC bőszen építi saját „Marvel-univerzumát”, de nem tettek le teljesen klasszikus komorabb stílusú filmjeik hagyományának ápolásáról sem. A következő mellékprodukció a Robert Pattinson főszereplésével készülő Batman, amit a pletykák szerint az elsöprő sikert arató, de sok kritikát is kapó Joker folytatása követhet.

916.jpg
(A kép forrása: Port)