• Távozott a Hogwarts Legacy vezető tervezője
  • Saját bevallása szerint ő döntött a felmondás mellett
  • A háttérben valószínűleg az utóbbi időben átélt támadások állnak

A héten írtunk arról mi is, hogy a Hogwarts Legacy-ban akár transznemű varázslótanoncot is alakíthatunk majd. A döntés hátterében bizonyára az áll, hogy a Harry Potter-könyvek írója, J. K. Rowling korábban nagy port kavaró kijelentéseket tett a témában, amit a transznemű közönség nem vett jó néven. A fejlesztők vélhetően őket szeretnék támogatni.

A sztori itt akár meg is állhatna, de ahogy az lenni szokott az ilyen esetekben, a lavina száguld tovább. A játék vezető tervezője, Troy Leavitt ugyanis nemrég bejelentette, hogy felmondott az Avalanche Studiosnál. Twitteren azt írta, hogy saját elhatározásból tett így, és csak jó dolgokat tud mondani a Hogwarts Legacy-ről, a fejlesztőcsapatról és a kiadó szerepét betöltő WB Gamesről.

A távozása indokokat azonban nem árulta el, ezt majd később teszi meg egy Youtube-videóban. Mindazonáltal nem nehéz kitalálni, mi állhat a háttérben. Leavitt még azelőtt, hogy csatlakozott volna az Avalanche-hez, saját Youtube-csatornáján amiben a manapság kényesnek számító kérdésekben fogalmazott meg markáns, a PC pártiak számára elítélhető véleményt. Így például még Rowlingot is védte, amikor az írónő vitatható kijelentést tett a transzneműség témájában.

Eme videók sajnos a felszínre kerültek, és a lincshangulat meg is érkezett. Leavittet zaklatni kezdték az interneten, és azt követelték, hogy távozzon a stúdiótól, ezzel a Hogwarts Legacy fejlesztésének éléről. Úgy tűnik, a támadások célt találtak. Újra…

hogwarts-legacy-keses-palcaval-01.jpg