A Hogwarts Legacy bővelkedik a Harry Potter- és a Legendás állatok és megfigyelésük-filmekhez kapcsolódó easter eggekben. Ezek mindegyike nemcsak könnyedén megtalálható bárki számára, de nagyszerű utalásokat is tartogatnak a legnagyobb rajongóknak, és akadnak köztük olyanok, amiket tényleg csak azok fognak értékelni, akik A-tól Z-ig ismerik a Harry Potter világát. Ezekből szedtünk össze pár érdekesebb darabot!

A Titkok Kamrája

A Harry Potter-sorozat második könyvében Harry és barátai egy igazán rejtélyes helyszínt fedeznek fel: ez a Titkok Kamrája. A Hogwarts Legacy-ban a Mardekár-ház mellékhelyiségeinek egyikében találhatod meg a bejáratát (második emelet), és ez az egyik olyan helyszín a játékban, ahol fellelhető egy érdekes Field Guide lap is. Utóbbi említést tesz egy kígyóról, aminek a jelét meg is találhatod. Belépni a Titkok Kamrájába sajnos nem lehet, így nem harcolhatsz a legendás Baziliszkusszal, és persze Hisztis Myrtle sem teszi tiszteletét.

hogwarts-legacy-chamber-of-secrets.jpg

Hagrid kunyhója

Harry és barátai mindig találnak időt arra, hogy meglátogassák Hagridot a kunyhójában, elbeszélgessenek vele, vagy védelmet és tanácsot kérjenek tőle. A Hogwarts Legacy-ban az iskola területén kívül te is meglátogathatod a kunyhóját, ami kellemesen nosztalgikus érzéssel tölthet el. Ami még érdekesebbé teszi a helyet (azt leszámítva, hogy 100 évvel korábban is pont úgy néz ki, mint a filmekben), az a kert hátsó részén található sírkő. Ez vélhetően egy easter egg Csikócsőr és Az azkabani fogoly eseményei kapcsán.

is-hagrids-hut-in-hogwarts-legacy.jpg

Gyógynövénytan-trófea

A Trófeaterem (Trophy Room) tele van érdekességekkel. Található itt egy trófea is, amelyet nem más kapott, mint a jelenlegi gyógynövénytan tanár, Mirabel Garlick. A gyanúsan fiatalnak kinéző hölgy a 7. évében érdemelte ki a díjat a Roxfortban, mivel a növényvilággal kapcsolatos munkájában (a mandragórától a fagyöngyön át a pattogó hagymákig) felülmúlta az elvárásokat. A Trófeateremben számos más, a fő sorozathoz kapcsolódó utalás is található, köztük a Tűz Serlegét őrző tároló.

goblet.jpg

Százfűlé-főzet

A Százfűlé-főzet egy olyan bájital, amely lehetővé teszi, hogy aki elfogyasztja, az valaki más alakját vegye fel. Ez egy rendkívül bonyolult, nagy kihívást jelentő és időigényes bájital, ami annyira komplex, hogy még felnőtt boszorkányok és varázslók is nehezen tudják rendesen elkészíteni. A játékban a Fig professzor tanterméhez közeli lánymosdóban találhatod meg azt a berendezést, ahol Hermoine elkészítette a Százfűlé-főzetet, sőt a The Polyjuice Plot küldetés is ehhez a bájitalhoz kapcsolódik.

hogwarts-legacy-polyjuice-potion-easter-egg.jpg

Óriás tintahal

A Harry Potter-franchise-ban az óriás tintahal egy varázslatos szörnyeteg, amely a Roxfort-kastély területén lévő Nagy-tóban él és meglehetősen barátságos. A Hogwarts Legacy-ban te magad is megpillanthatod a seprűvel való első repkedés során, amikor a tó felett suhansz el. Egy másik módja annak, hogy megpillantsd a félelmetes látványt nyújtó lényt, ha a Mardekár közös termének ablakaira küldesz több varázslatot, ami után láthatod, ahogy a gigantikus tintahal egyik csápja az ablaknak csapódik.

squid.jpg

Voldemort kedvenc könyve

Amikor Sebastian Sallow-val felfedezed a könyvtár lezárt részlegét, elhaladtok egy mozgó könyv mellett, amelyről Sebastian meg is jegyzi, hogy ez A legsötétebb varázslatok titkai című kötet. Azonban csak a hardcore Harry Potter-rajongók fognak rájönni, hogy ez az a könyv, amiből Tom Riddle, azaz maga Voldemort nagyúr a horcruxokról tanult. Ezt a könyvet később Albus Dumbledore eltávolíttatta, majd halála után Hermione is felolvasott belőle. Ha esetleg a küldetés során lemaradtál róla, a könyvtárban továbbra is megtekintheted.

hogwarts-legacy-collectors-edition-2.jpg

Piton professzor egy zenedobozban

A sztori során eljutsz a Szükség Szobájába. Az évszázadok során a Roxfort diákjai által elrejtett több ezer tárgy között számos titkot lehet felfedezni, de egyet nehezebb észrevenni, mint a többit. Ahogy egy vadkanfej és egy boszorkányt ábrázoló festmény mellett sétálsz el, egy zenedobozra lehetsz figyelmes. A zenedoboz csak egyszer nyílik ki, így a legtöbb játékosnak elkerülheti a figyelmét, hogy a felbukkanó alak szörnyen hasonlít a leendő bájitaltan (később sötét varázslatok kivédése) tanárra, Perselus Pitonra.

piton.jpg

Ezek a legérdekesebb titkok, amiket a kalandjaink során találtunk a Roxfortban és környékén, de persze napról-napra kerülnek elő egyre újabb érdekességek, utalások és easter eggek. Annyi biztos, hogy a Hogwarts Legacy készítői a Roxfort legutolsó mozgó festményének akasztójáig ismerik a Harry Potter-széria varázslatos világát, így egy olyan játékot tudtak készíteni, amely maximálisan kiszolgálja a rajongók igényeit – találkozzunk hát a Roxfortban, ahol félpercenként hangzik el, hogy "Revelio"!