Az előzetes találgatásokkal ellentétben a frissítésben bemutatkozó robotok nem a multiplayer mód harmadik játszható kasztja lesz, hanem az új, kooperatív játékmód központi eleme. A Mann vs Machine játékmódban ugyanis az a feladatunk, hogy a hullámokban támadó robotokat verjük vissza, megakadályozva a bázis felrobbantását.

A játékmódban öt társunkkal szállhatunk szembe a gépekkel, melyek a klasszikus kasztok fémváltozatai, ám nem rendelkeznek azok minden képességével. Példának okán a fegyverek alapszintűek, így ezekkel nem tudnak különösebben nagy kárt okozni, ám némelyik tulajdonságuk fejlettebb: a Heavy strapabíróbb, a Demoman gyorsabb, a Scout megbénít, a Soldier csapatosan támad, az egyik Medic gyorsan gyógyít, másik csak überrel operál, az egyik Sniper pedig pontosabb, míg a másik jaratéval borított tölteteket lő.

Az ellenséges csapat felhozatala azonban ennyiben nem merül ki, lesznek ugyanis óriási, erős páncélzattal rendelkező társaik és kisebb, önjáró bombaként funkcionáló egységek is, melyeknek egyetlen célja az, hogy elpusztítsák az általunk lerakott automata gépágyúkat.

Az egyes körök között lehetőségünk lesz fejleszteni a fegyvereinket, s ha sikeresen vészeltük át a támadást, valamilyen jutalomban részesülünk, azt azonban még nem tudni, hogy mi a kincs, illetve az is rejtély egyelőre, hogy mi mindennel bővül a felhozatalunk, a Valve ugyanis még csak a robotokról beszélt.