A Horizon: Zero Dawn egy igazán egyedi világgal rendelkező, gyönyörű, remekül megvalósított nyitott világú játéknak ígérkezik. Persze a sok újdonság mellett, a korábbi sikeresebb nyílt világú játékokból is emel át elemeket, hogy mindenki megtalálhassa majd a számításait a programban. Minden arra mutat, hogy egy nagyon sikeres új IP-t tisztelhetünk majd a Horizon: Zero Dawn képében.

A SuperData előrejelzése szerint, csak ebben az évben több millió példány kerül majd értékesítésre ebből az új címből, később pedig eladások tekintetében megközelíti, vagy eléri az Uncharted 4 és a Metal Gear Solid V szintjét. A Superdata számításai szerint 2017-ben 6 millió kópiát adnak majd el a játékból, összesen pedig nagyjából 8 millió példányt fognak megvásárolni a játékból.

Valószínűleg részben a kritikai sikernek is köszönhető lesz az, hogy eladások terén sem vall majd kudarcot a játék. Ha tényleg ilyen sikert tud majd elérni ez az új IP, akkor a Sony joggal tervezgeti a Horizon: Zero Dawn jövőjét, és valószínűleg évek múlva is hallani fogunk Aloyról, valamint a robotok uralta világról. A játék sikere akár még a PlayStation 4 konzol eladásainak is friss löketet adhat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!