• A Horizon: Zero Dawn egy nyílt világú, rengeteg küldetéssel felvértezett akciójáték lesz.
  • A Sonynak nagy tervei vannak a Horizon: Zero Dawn című játékkal.
  • Ebből fakadóan rengeteg előzetes gondoskodik a játék reklámozásáról.

A játék jól ismert formulákat használ a korábbi, sikeres nyílt világú játékokból (egy kis Far Cry és Tomb Raider ízt is fel lehet fedezni a játékban). Egyedivé igazából a látványvilága, a hangulata és a története teszi. A legjobb tulajdonsága pedig az lesz, hogy az eddigi nyílt világú játékokban látott narratív félmegoldások helyett, itt egy jól működő, nem tölteléknek szánt történet kapunk… legalábbis a fejlesztők állítása szerint. Majd meglátjuk, igazából ezen fog múlni minden.

A Sony mindenhol annyit hirdeti a játékot, ammenyit csak tudja, ennek eredményeként pedig ma két látványos előzetes is érkezett. Ez viszont nem baj, mert egyszerűen nem lehet megunni a játék színes látványvilágát, és az előzetesekből áradó hangulatot. Kíváncsian várom, hogy a Guerrilla Games hogy veszi a (számukra) új stílusból fakadó akadályt. A Horizon: Zero Dawn március elsején érkezik meg PlayStation 4-re, és valószínűleg nem fogunk unatkozni vele.

A látottak alapján a Horizon: Zero Dawn talán a Mass Effect: Anndromeda legnagyobb vetélytársa lehet majd. Szerintetek is így van?