Emlékszel még a tamagocsikra, amiket megöltél húsz éve? Most újra éhendöglesztheted nevelgetheted a őket, mert a Bandai úgy döntött, a huszadik évforduló alkalmából visszahozza a piacra a kilencvenes évek őrületét. Azon kívül, hogy jóval kisebb mint az eredeti, sokat nem változott: ugyanazon a háttérvilágítás nélküli, monokróm folyadékkristályos kijelzőn nevelgethetik a nosztalgiázni vágyók a kisállatokat.

Hogy mikor érkeznek európába (ha egyáltalán érkeznek), azt még nem tudni, az Egyesült Államokban korlátozott számban 15 dollárért lehet majd hozzájutni. Ha esetleg mégis kikötnek nálunk is, akkor újra lehet nyitni a tamagocsi-temetőket, főleg, ha továbbra sincs rajtuk reset gomb. Nem véletlen, hogy 76 milliót tudtak eladni belőle – ha megdöglött a kis rohadék cukipofa, vehettél újat.

Kis magyarázat a fiatalabbaknak: a tamagocsi egy kis tojásszerű kulcstartó, kijelzővel, melyen egy virtuális jószágot nevelgethetsz, enni-inni kér, törődést igényel és nonstop csipog, ha baja van. Aztán szépen kimúlik, ha ezeket elmulasztod. De ha nem, idővel akkor is, és újraindítani nem lehet. Jó, mi? Igen, ilyenekkel (is) játszottunk (már aki).

tamagocsi.PNG