Már régóta nem hallottunk semmit a Prey 2-ről, ami két dolgot jelenthet: a játék fejlesztése nehézségekbe ütközött, és a stúdiónak nincs miről beszélnie, vagy a kiadó csöndben elkaszálta a projektet. A Prey 2-vel kapcsolatban az a szóbeszéd járta, hogy végül nem fog elkészülni, a Bethesda azonban ma bejelentette: nem állították le a munkálatokat, de a játék nem fog idén megjelenni, a fejlesztés ugyanis nem a várt tempó szerint halad.

A hivatalos blogon közzétett magyarázat szerint addig nem fogják kiadni a játékot, amíg az meg nem felel a magasra helyezett elvárásaiknak, ugyanis nem szeretnének csalódást okozni a rajongóiknak. Egy másik pletyka viszont arról szól, hogy a Human Head Studios november óta hozzá sem nyúlt a játékhoz, a leállás pedig nem azért volt szükséges, mert bármi baj lett volna a programmal, hanem azért, mert egy jobb szerződést szerettek volna kiharcolni a kiadóval. A tárgyalások során több dolgozót is elküldtek, remélve, hogy később újra csatlakozhatnak a csapathoz.

A nevét elhallgató informátor szerint a tárgyalások januárig jól haladtak, de ekkor a ZeniMax megszakította a kapcsolatot, majd március elsején újból jó hírek jöttek, hogy aztán másnap megint kétséges legyen a játék sorsa. Jelenleg nincs belsős információnk a helyzettel kapcsolatban, de a Bethesda közleménye arra utal, hogy végül csak sikerült megegyezni valamiben.