Hétvégén lezajlott a nyári MondoCon  / PC Guru Show, melynek keretében ezúttal is számtalan programmal és meglepetéssel vártuk az érdeklődőket. A szokásos programok, mint amilyen a hagyománynak számító cosplay-verseny vagy a japán otaku-kultúra esetében elengedhetetlen táncszőnyegezés, evés-ivás-jpop most is adottak voltak, így aki az ország legnagyobb anime-manga tematikájú bulija miatt látogatott ki a Hungexpóra, aligha csalódhatott. Ezeken túl viszont ismét versenyekkel, játékokkal és nyereményekkel vártunk benneteket.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A PC Guru Show esport-színpadának megszokott versenyein túl (LoL, Hearthstone) először volt Fortnite és FIFA 18 bajnokság, így a virtuális megmérettetések szerelmesei is elégedettek lehettek. A színpad előtti székek tele voltak nézőkkel, akik pedig inkább maguk is játszottak volna, felkerekedtek, hogy a kiállított gépeken próbálják ki Call of Duty: WWII-t, a Dragon Ball FighterZ-t, a Mario Kart 8-at és a Project CARS 2-t, hogy csak párat emeljek ki -- utóbbi ráadásul a Samsung hatalmas, ultraszéles kijelzőjű gamer monitorján futott, Logi kormánnyal. És persze kint volt a Sony is, hogy a Gran Turismo Sport és a PS VR se maradjanak ki a repertoárból.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Voltak persze retro videojátékok is, egy régi 386-oson például az első, DOS-os Wolfenstein 3D futott a maga teljes pompájában, de Nintendo 64-ezni és NES-ezni is lehetett, természetesen a gépeknek megfelelő, régi CRT kijelzőkön. Akinek meg esetleg énekelni vagy táncszőnyegezni szottyant kedve, az elé sem került akadály -- a Mondón bizony nincsenek jókedvet fékező elemek.

Vásárolni is volt mit: a PC Guru standjánál a magazin legújabb és régebbi számait szerezhették be az érdeklődők, méghozzá akciós áron, de több standnál lehetett pólókat, gamer kütyüket, könyveket, képregényeket is venni. Aki pedig inkább fotózkodni jött, az vagy a cosplayerekkel készíthetett szelfiket, vagy a megannyi kiállított tárgyat csodálhatta. Ezúttal is voltak warhammeres és fantasy kellékek, replikák, a show-t azonban kétségtelenül a Star Wars makettek lopták el, amelyek nemcsak hatalmasak és roppant kidolgozottak voltak, de ezeknél közelebb talán nem juthatunk a filmek legendás szobrocskáihoz.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Egyszeri látogatóként már a fentiek is megérhették a jegyárat, kiállítóként -- és főleg gurusként -- azonban még mindig a rendezvény hangulata a MondoCon legvonzóbb tulajdonsága. Kezdettől fogva járok ezekre a rendezvényekre, sőt az első PC Guru Show-t még külön rendeztük meg a Millenárison, immár négy esztendeje. Az olvasók, látogatók és rajongók lelkesedése azonban minduntalan magával ragad, és nem telik el úgy Mondo, hogy legalább kétszer-háromszor végig ne szaladjak a standokon, csak hogy mindent lássak, és minél több holmit vegyek. Ez az, amiért mindig is kint leszek -- és amiért akkor is érdemes eljönnöd ősszel, ha amúgy nem izgatnak ezek a tömegrendezvények.

Mert bizony tömeg, az volt, főleg szombaton, akkor moccanni sem lehetett a hömpölygő emberhalomtól. Vasárnapra a vébédöntő picit apasztotta a lelkesedést, de azért akkor sem kellett attól tartani, hogy kiürül a rendezvény. Ősszel pedig még durvább lesz mindez, hiszen megrendezzük az első hivatalos magyarországi Blizzard-cosplay versenyt!

A képeket Pádvai Viki és Sebesi Sándor készítették, innét is köszönet a munkájukért.

cosplay-flyer-fekvo.jpg