• Szeptember 30-án debütál a Nincs idő meghalni
  • Főszerepben Daniel Craig, Rami Malek, Ben Whisaw, Naomie Harris, Christoph Waltz és Léa Seydoux
  • Videón: Craig könnyek közt mondott köszönetet a stábnak a közös munkáért

A James Bond: Nincs idő meghalni (No Time to Die) azon filmek közé tartozik, amiket nem csak a járvány sújtott, hanem alkotói nehézségek is felmerültek a munkálatok kezdetén és a forgatás alatt is. Szeptember 30-án azonban végre mozikba kerül a jubileumi huszonötödik epizód, ami egyben Daniel Craig utolsó 007-es alakítása lesz. Az Apple TV+ dokumentumfilmjéből, a Being James Bondból kiderül, hogy az ötvenhárom éves brit színész nem élte meg olyan könnyedén a búcsút. A forgatás végén könnyek közt mondott köszönetet a stábnak és kifejezte, hogy élvezte a közös munka minden egyes pillanatát.

mv5bmmi2odywm2utnjk0mi00m2nmlwe3yzmtyzdkoweyngm2ymeyxkeyxkfqcgdeqxvynty3mty3mzev1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

„Sokan öt alkalommal dolgoztak velem. Tudom, hogy csomó dolgot mondanak arról, hogy mit gondolok ezekről a művekről, pedig minden egyes másodpercét élveztem a filmeknek. Különösen ennek [az utolsónak], mivel minden reggel úgy ébredtem, hogy itt a lehetőség veletek dolgozni. Ez az egyik legnagyobb megtiszteltetés, ami életemben ért” – mondta. Ti is szomorúak vagytok Craig távozása miatt? Kit látnátok szívesen az utódjaként?

A 163 percével az eddigi leghosszabbnak számító Bond-epizód cselekménye békés alapszituációból indul. Őfelsége legkiválóbb ügynöke már visszavonultan él Jamaikán, amikor régi CIA-s barátja, Felix Leiter megkeresi, hogy segítsen kiszabadítani egy elrabolt tudóst. Érdekesség, hogy ezúttal két nő is egyengeti útját, akik mellett – a Bond lányok közül elsőként két részt vállalva – Léa Seydoux is feltűnik a vásznon. Visszatér továbbá Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Christoph Waltz és Naomie Harris is, míg az antagonistát Rami Malek formálja meg. A film zenéjét Hans Zimmer komponálta, a rendezői székben pedig Cary Joji Fukunaga (A törvény nevébenA mániákus) ül.