Játékosok millióit rázta meg a hír a héten, amikor is kiderült, hogy meghalt minden idők egyik legnépszerűbb streamere, Byron Bernstein. A súlyos depresszióban szenvedő Reckful csütörtök délután lett öngyilkos, ami ismételten előtérbe hozott egy olyan problémát, amely talán komolyabb figyelmet is kaphatna.

igy-koszont-el-reckfultol-a-twitch-es-a-gaming-vilag.jpg

Hogy mekkora személyiség volt Reckful ebben a világban, azt jól mutatja, hogy többek között a Twitch is megemlékezett róla.

"Elkeseredve vettük tudomásul, hogy Byron eltávozott közülünk. Együttérzésünket fejezzük ki a családja, barátai és a közösség iránt."

"Ő a streaming egyik úttörője volt, aki sokat segített az iparág fellendítésében. A kiválóság folytonos üldözésével örökre megváltoztatta az általa művelt gamer közösségeket."

"Byron olyasvalaki volt, aki nyíltan beszélt küzdelmeiről annak érdekében, hogy figyelmet biztosítson másoknak is, akik hasonló helyzetben vannak. Ahogy megpróbáljuk feldolgozni az elvesztését, észre kell vennünk, hogy a mentális betegségek, illetve azok kezelése körüli stigma gyakran meggátolja az embereket, hogy rátaláljanak arra a segítségre, amire szükségük volna."

"Ha te magad is küzdesz, vagy ismersz valakit, akkor hasonló helyzetben van, akkor számos szervezetet és embert felkereshetsz, aki segítséget tud nyújtani."

Reckful nevéhez leginkább a Blizzard két játéka, a World of Warcraft és a Hearthstone fűződik, melyeken keresztül milliók ismerték és kedvelték meg. Természetesen ők is méltó módon búcsúztak a streamertől.

"A Warcraft mögött álló csapat nagy szomorúsággal értesült minden idők egyik legemlékezetesebb WoW-játékosának haláláról. Nyugodj békében, Byron "Reckful Bernstein. Őszinte részvétünket fejezzük ki Byron családja, barátai és rengeteg rajongója felé."

"Szörnyen lesújtott bennünket Byron "Reckful" Bernstein halálának híre. Örökre hálásak leszünk a rengeteg mosolyért, nevetésért és epikus diadalért, amit megosztott velünk. A Tavernában sosem fogják elfeledni azt az örömöt és inspirációt, melyet megannyian kaptak tőle a Hearthstone közösségen belül. Őszinte részvétünk Byron családja és szerettei felé."

A World of Warcraft közösség a játékon belül búcsúzott el Reckfultól: a streamer halálának estéjén a Stormwind Cathedralban gyűltek össze, hogy elköszönjenek tőle.