• 2023. március 2-án debütál a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület
  • Chris Pine szerint a Trónok harcát, A herceg menyasszonyát és a Szent Grál legendát ötvözi a film
  • A herceg menyasszonyában gonosz trónörökös elrabol egy szép hercegnőt, és háború robban ki

2000-ben nem aratott osztatlan sikert a Jeremy Irons főszereplésével készült Sárkányok háza. A játékadaptációk egyre szélesebb felhozatalában azonban a Dungeons and Dragons felújítása sem maradhat ki a sorból. A tervek szerint kevesebb mint egy év múlva, 2023. március 2-án debütál a Betyárbecsület (Honor Among Thieves) címre keresztelt film a mozikban, Chris Pine-nal a főszerepben.

Jóllehet a történet egyelőre nem ismert, a főszereplő érdekes jellemzést adott a filmről: „nagyjából a Trónok harca és A herceg menyasszonya keresztezése, némi Szent Grál beütéssel.” George R. R. Martin fantasztikus meséjét, a vetélkedő házakkal, királyságokkal, udvari előkelőkkel, seregekkel, varázslényekkel és különböző hitvilágokkal, nem kell külön bemutatni, amint az Artúr-mondakörben felbukkanó, Jézus vérét felfogó Szent Grál sem ismeretlen a nagyközönség előtt.

chris-pine-producers-guild-award-gettyimages-1386591136-h-2022.jpg
(Chris Pine. A kép forrása: THR.)

A herceg menyasszonya című 1987-es kalandfilmet valószínűleg kevesebben ismerik itthon. Utóbbi során a gonosz trónörökös egy szép hercegnőt szemel ki magának. Miután elrabolja, háború robban ki, a lány szerelme pedig kicsi, ám lelkes kompánia élén indul Boglárka kiszabadítására.

Chris Pine mellett egyébként a Halálos iramban filmekből ismert Michelle Rodriguez, illetve – meglepő módon az antagonista szerepében  Hugh Grant is feltűnik majd. Jövőre kiderül, Hollywoodban képesek-e színvonalasan vászonra varázsolni az 1974-ben piacra került asztali szerepjátékot. Ti várjátok már az új adaptációt?