Itt van, végre megérkezett: a DICE által készített Star Wars: Battlefront ma este mutatkozott be egy viszonylag nagyszabású sajtóesemény keretében, amit internetszerte közvetített a játék kiadásáért felelős Electronic Arts. A Star Wars: Battlefront pedig egyelőre úgy tűnik, hogy megérdemli a kitüntetett figyelmet: a grafika, a hangulat, a zene és a tartalom döbbenetes együttest alkot majd, feltéve, ha a svéd csapat nem ront el valamit nagyon (mondjuk a startot, ugye, Battlefield 4?).

Na, de ne legyünk rosszmájúak! Inkább nézzük meg, mit tartalmaz majd a Star Wars: Battlefront! A legfontosabb, hogy akár 40-en is egymásnak eshetünk az eredeti filmtrilógia környezetébe helyezett csatákban, a lázadók és a birodalmi erők oldalán, olyan pályákon, mint a Hoth, a Tatooine vagy a Sullus, hogy csak a kiragadott példákat említsük. Bár névtelen katonákként is harcolhatunk a szabadságért vagy az elnyomásért, neves filmes karakterek páncélját is magunkra ölthetjük, úgy, mint Darth Vader vagy Bobba Fett. Ahogy a korábbi Battlefrontokban, úgy az idei részben is komoly szerep jut a járműveknek: lépegetőkkel, hátasokkal, vadászgépekkel is fejest ugorhatunk az ütközetekbe.

A játék november 19-én jelenik meg Európában PC-re (Originen, de Battlelog nélkül), PS4-re és Xbox One-ra, az előrendelők pedig a Jakku csatát is levezényelhetik majd, ami a filmekből kimaradt. Egyelőre úgy tűnik, hogy egyjátékos kampány nem lesz a programban, bár a többség úgysem ezt várja egy Battlefronttól. Alant a trailer, valamint az első csomag hivatalos kép látható, sőt, még az éjszaka folyamán gameplay-anyagok is várhatók. Az Erő legyen veletek! Na, meg a Guru.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!