• Az Embark Studios 2018 novemberében alakult meg
  • A csapat feje az EA-nél korábban vezető pozícióban dolgozó Patrick Söderlund
  • Első játékuk egy kooperatív sci-fi akciójáték lesz

Patrick Söderlund korábban hosszú évekig dolgozott vezető pozícióban az EA-nél - többek között a DICE vezérigazgatója is volt a cégnél töltött tizenkét éve alatt. Tavaly nyáron azonban bejelentette távozását, hogy 2018-ben saját fejlesztőcsapatot hozzon létre Embark Studios néven.

Most felbukkantak az első konkrétumok a készülő projektről, melynek címe még nincs ugyan, néhány részletet azonban már lehet tudni róla. A legfontosabb, hogy egy free-to-play modellre építő kooperatív akciójátékról van szó, mely a távoli jövőben fog játszódni - néhány csinos látványtervet is tudunk róla mutatni.

embark.jpg

A készülő játékot az Epic Unreal Engine-je hajtja majd, amiből igyekeznek minél többet kisajtolni a svéd fejlesztők. Ezt bizonyítandó, a csapat közzétett egy videót is amolyan erődemonstráció jelleggel, mely egy 256 négyzetkilométeres területet mutat be, dinamikus időjárással és bevilágítással - ezt három ember hozta össze mindössze három hét alatt, szkennelt adatok, procedurálisan elhelyezett objektumok, illetve néhány trükkös megoldás segítségével.

Hogy hosszú távon mi lesz a játékból, az persze még a jövő zenéje, ám jó látni, hogy alig pár hónap munka után is már kézzelfogható dolgokat tud felmutatni az Embark Studios. Kíváncsian várjuk, mit tartogat számunkra a Stockholm óvárosában letelepedett fejlesztőgárda!