• A koronavírus hatására egyre több és több cég áll át orvosi eszközök gyártására
  • Ilyen például a Maingear is, akik gamer PC-kről váltottak lélegeztetőgépekre
  • Méghozzá olyan gyorsan, hogy az első gépeket még PC házakba építették be

Ahogy folytatódik a koronavírus-járvány terjedése, egyre több és több cég veszi fel a harcot a betegséggel, köztük a játékipar nem egy szereplője is. Vannak, akik adományokkal segítik a koronavírus elleni harcot, ilyen például a Sony és a CD Projekt RED, illetve akadnak, akik a Razer példáját követve különféle orvosi eszközök előállítására állítják át gyártósoraik egy részét.

Az utóbbi kategóriába tartozik az amerikai Maingear vállalata is, akik látványos gamer PC-k összerakásáról váltottak át villámgyorsan lélegeztetőgépek készítésére. Az általuk gyártott, érintőképernyővel érkező Maingear LIV azonban le sem tagadhatná a gyökereit, ugyanis a készülék gyanúsan hasonlít egy PC-re. Mindez nem véletlen: a cég a termelés minél előbbi átállítása érdekében egy számítógépházba szerelte be az első lélegeztetőgépeket, a formatervet pedig az egyszerűség kedvéért meghagyták.

További érdekesség, hogy a Maingear LIV előállítása is nagyon gazdaságos: egy példány legyártása negyedébe kerül egy hagyományos lélegeztetőgépnek. A cég még tárgyal a hatóságokkal a LIV engedélyeztetéséről, de közben már a készlet minél gyorsabb szétosztásáról is tárgyalnak az USA államaival.

Támogasd te is a PC Gurut!

liv-maingear-01.jpg